Orașul Mărășești

70 de elevi, atrasi de cursurile Scolii de vara

Ana-Maria Cantia
7 iul 2008 1613 vizualizări
Elevii din Marasesti urmeaza cursurile unei scoli de vara, gratie unui proiect PHARE u la final, cei mai buni vor merge in tabara

O parte dintre elevii din Marasesti nu bat turca in vacanta de vara pentru ca in oras se deruleaza un proiect estival prin care cei mici au sansa sa recupereze din lectiile pierdute in timpul anului scolar. Scoala de vara este parte a unui proiect cu finantare PHARE, care se desfasoara in luna iulie in noua localitati din judet, in special acolo unde traiesc comunitati de romi. Acesta se intituleaza "O scoala pentru toti" si favorizeaza accesul la educatie pentru grupuri dezavantajate. "In cadrul proiectului ne propunem sa crestem calitatea actului educational prin folosirea metodelor interactive la ore, sa implicam parintii in activitatile curriculare si extracurriculare, sa stimulam dezvoltarea profesionala continua a cadrelor didactice prin cursuri de formare", ne-a declarat Mirela Novetschi Lorelai, director la Scoala nr. 2 din Marasesti. La Marasesti programul a fost gindit pentru un numar de 15 elevi de la ciclul primar si 15 de la ciclul gimnazial, insa ca urmare a numarului mare de cereri numarul elevilor a crescut. "Am fost placut surprinsa ca au venit foarte multi copii iar parintii au raspuns afirmativ invitatiilor noastre. Desi initial ne-am propus sa facem doua grupe de cite 15 elevi, parintii ne-au solicitat si astfel grupele sint de cite 35 de elevi", a adaugat directorul. Elevii au fost propusi de invatatori si diriginti din rindul celor care au inregistrat performante medii la scoala. Lectiile sint sustinute de un invatator si trei profesori. "Profesorii s-au oferit sa predea pentru ca au inteles importanta proiectului. Este greu sa lucreze cu 35 in grupa dar faptul ca vin din placere sa invete nu poate decit sa ne bucure", a mai spus directoarea, care preda orele de matematica. In cele trei ore, cei mici aprofundeaza cunostintele de scriere si citire dar si abilitatile practice, in timp ce colegii de la gimnaziu lucreaza la romana si matematica.


"Scoala de vara ma ajuta sa fiu... motociclist"


Scoala de vara este o joaca serioasa, unde profesorii semneaza condica de prezenta iar pentru elevi s-a facut un minicatalog. Elevii sint incintati de noua maniera de lucru si sint foarte activi la ore. "Coloram, cintam dar si recapitulam. Ceea ce le place cel mai mult elevilor e ca lucram pe grupe", ne-a spus invatatoarea Ana Ologu, vizibil multumita de munca pe care o face in vacanta. Cei mici spun ca vin la scoala din placere si nu din constringere. "Eu nu eram inscris dar am venit pentru ca vreau sa mai invat, mai ales la romana, unde nu am avut cele mai bune note", ne-a spus Andrei Gabor, care trece in clasa a VI-a. "Invat multe, chiar imi place mai mult decit in timpul anului, e frumos, cred ca ma ajuta sa devin ceva in viata... Poate motociclist", ne-a spus Madalin Ionita, elev in clasa a II-a. "Toti cei care vor sa vina sint bineveniti, avem si copii olimpici si care au avut medii de 9,90. Sint copii care au dificultati in insusirea unor cunostinte si care vin sa recupereze dar si copii care vin de placere", ne-a spus profesorul de limba romana Virgil Raileanu. Si cum orice fapta buna se rasplateste, cei mai buni scolari vor merge in tabara. "Copiii care au inregistrat progrese la invatatura dar si atitudinale vor merge in tabara de la Calimanesti - Caciulata, in perioda 4 - 8 august. Din pacate, doar zece dintre ei vor fi selectati", ne-a spus profesoara Mirela Novetschi Lorelai. Si pentru ca proiectul are si o componenta sociala, copii primesc si un pachetel cu mincare. La final, scolarii vor primi si rechizite cu care sa-si umple ghiozdanele pe 1 septembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.