Orașul Mărășești

La Marasesti, batalia pentru voturi se duce pe rromi

Ana-Maria Cantia
5 mai 2008 1543 vizualizări
Zece mii de cetateni cu drept de vot din Marasesti trebuie sa aleaga din zece aspiranti la fotoliul de primar al orasului u rromii pot decide soarta votului daca restul populatiei nu se va prezenta la urne u Emilian Brasov, actualul primar, considera ca "batalia" e deja cistigata de el u pentru turul doi, democrat-liberalii promit ca isi vor uni fortele cu liberalii impotriva actualului primar

Aspirantii la fotoliul cald de primar al orasului vechii fabrici "Chimica" cauta planuri pentru a determina populatia sa mearga la vot. Orasul condus de social-democratul Emilian Brasov se bucura de aproape 10.000 de cetateni cu drept de vot, dintre care circa 1.800 sint de etnie rroma. Desi nu vor sa recunoasca, cei mai multi dintre ei mizeaza pe cucerirea alegatorilor rromi. Este bine stiut faptul ca acest gen de electorat poate fi usor atras cu ajutoare si promisiuni ce vizeaza imbunatatirea conditiilor de trai. Ramine de vazut, in schimb, citi dintre ei vor fi si fideli unui crez sau altul, dat fiind ca anul acesta romii au proprii candidati la fotoliile de consilieri.


PNL sI PD-L, "front comun impotriva lui Brasov"


"Politica mea este sa ii lamurim pe oameni sa mearga la vot, ca sa nu existe discutii pe urma. Fiecare hotaraste ce face in cabina de vot. Eu nu voi merge din poarta in poarta cu sticle de ulei. Pentru mine cine e om, e om", ne-a declarat Constantin Vlase, candidatul liberalilor la Primaria Marasesti. Candidatul democrat-liberalilor recunoaste ca a reusit, pina acum, sa atraga peste jumatate dintre rromi de partea lui, dar ca are succes si printre tineri. "Eu atrag electoratul tinar si care vrea sa se faca ceva in Marasesti. Lupta mea e cu primarul si nu cu dl. Vlase. Trebuie sa ne unim fortele. Vom duce o campanie impotriva primarului care de 16 ani nu face decit sa tina orasul in intuneric", ne-a declarat Valerica Chitic, candidatul PD-L la primarie. Acesta crede ca peste 50% din electoratul rrom va vota in favoarea lui. Chitic mizeaza pe faptul ca rromii au ceva impotriva lui Brasov de cind nu ii mai ajuta cu nimic, sustine acesta. "Primarul i-a dat afara din apartamente si i-a trimis in mocirla de la Calimanesti. Rromii sint oameni de buna credinta, dar sint necajiti. Daca ar avea unde ar munci, nu ar mai cere. Asta e de fapt problema orasului, trebuie sa cream locuri de munca pentru oameni", ne-a mai spus democrat-liberalul. Acesta a recunoscut ca "oricare dintre noi va fi in turul doi, eu sau dl. Vlase, vom face front comun impotriva lui Brasov", a mai completat Valerica Chitic.


«Pentru o luna, toti se vad primari»


Primarul Emilian Brasov, candidatul PSD pentru un nou mandat la Primarie, conduce destinele oamenilor din Marasesti de 16 ani, opt in calitate de viceprimar si opt de primar. Emilian Brasov ne-a spus ca isi doreste o campanie fara incidente. "Eu o sa duc o campanie pozitiva, merg pe deviza ca faptele vorbesc si nu vorbele. Nu voi jigni pe nimeni in aceasta campanie, chiar daca voi fi provocat", ne-a declarat Emilian Brasov. Acesta este de parere ca oamenii vor vota pentru continuitatea proiectelor lui, dar recunoaste ca va fi o lupta grea. "Va fi o lupta acerba pe care eu o voi cistiga. Acum e o perioada cind, pentru o luna, toti se vad primari", ne-a mai spus social-democratul. Primarul Brasov crede ca cele mai mari sanse de a intra in Consiliul Local, pe fotoliu de consilier, le au social-democratii, liberalii si democrat-liberalii, iar in cel de-al doilea tur de scrutin se vor "duela" reprezentantul PSD cu cel al PNL. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.