Orașul Mărășești

Profesorii navetisti nu au primit nici un leu pentru transport

Ana-Maria Cantia
4 feb 2008 978 vizualizări
De la inceputul acestui an scolar, profesorii care fac naveta la scolile din orasul Marasesti si comunele apartinatoare nu au primit nici pina azi banii pentru transport, asa cum prevede legea.

Edilii spun ca scolile au intirziat cu depunerea documentelor u

Cadrele didactice din Marasesti nu inteleg cine este vinovat de situatia in care se afla, mai ales ca acestea spun ca au depus la contabilitate toate documentele necesare decontarilor. Desi salariile din invatamint sint cum sint, dascalii scot lunar din buzunar aproximativ 200 de lei, pentru naveta. "Nu am primit nici un leut pentru transport, de la inceputul anului scolar. Ne duc mereu cu vorba ca vom recupera acesti bani, ba e de vina contabila, ba primarul. Noi nu stim decit ca avem de luat aproximativ 1.000 de lei", ne-a reclamat un profesor navetist. Potrivit legii, primariile sint obligate sa asigure banii pentru transportul dascalilor navetisti. Dar cum drumul banilor e intotdeauna lung si anevoios, se pare ca mare parte a biletelor si abonamentelor pe mijloacele de transport n-au fost centralizate nici la aceasta data. "Noi nu putem efectua plati fara ca serviciul de contabilitate sa ne fi adus actele doveditoare. Atita timp cit ne-am dat girul, nu putem decit sa asteptam actele de la contabilitate. Oricum, luna aceasta vom face deconturile", spune primarul Emilian Brasov. Contabila Laura Gheorghe de la Scoala nr. 2 recunoaste ca drumul hirtiilor e cel mai lung, recunoscind practic ca aici s-a "scurtcircuitat" traseul. "Trebuie studiate toate biletele si abonamentele foarte amanuntit. Sint profesori care au pentru aceasi zi si bilet pentru microbuz, dar si abonament la tren. Noi intelegem ca ei au luat la inceput de luna abonamente si ca mai sint si zile cind merg cu microbuzul, dar nu putem face decit un decont. Avem de decontat aproximativ 5.500 lei lunar, iar per total valoarea se ridica la peste 22.000 de lei", a mentionat Laura Gheorghe. La scolile din Marasesti, 48 de cadre didactice fac zilnic naveta, platindu-si singuri drumul. Situatia este cunoscuta si de reprezentantii Sindicatului Liber din Invatamint (SLI) Vrancea, desi acestia s-au aratat surprinsi ca problema nu a fost rezolvata pina la aceasta data. "Am vorbit la jumatatea lunii ianuarie cu domnul primar Brasov si am fost asigurat ca se va deconta naveta. Daca problema nu se rezolva, nu putem decit sa dam in judecata primaria, cum am mai procedat in multe cazuri si anul trecut", a mentionat Constantin Grigore, presedintele SLI. Acesta a mai precizat ca, de la inceputul acestui an scolar, putini dascali s-au mai plins ca n-au primit banii de naveta, printre situatiile neplacute aflindu-se localitatea Balesti. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.