Orașul Mărășești

PAPI a ajuns si la Marasesti

Ana-Maria Cantia
2 feb 2008 2083 vizualizări
Ieri s-a inaugurat la Marasesti un punct de acces public la informatie (PAPI). Acesta face parte din proiectul "Economia bazata pe cunoastere" si a fost initiat de Guvernul Romaniei, prin Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cu sprijinul Bancii Mondiale

Locuitorii din Marasesti au acces gratuit la informatie printr-un proiect guvernamental

La Reteaua Electronica a Comunitatii Locale (RECL) sint conectate si calculatoarele de la Scoala nr. 2 si Scoala nr.1 Marasesti, Scoala Padureni, Biblioteca orasului si Grupul Scolar Marasesti, echipamente care au fost primite tot prin acest program. "Elevii vor avea posibilitatea sa dezvolte criterii personale de selectare si utilizare a informatiei, iar pe termen lung ei vor fi capabili sa utilizeze resursele electronice in orientarea profesionala si cariera si in dezvoltarea de noi competente, pe care le pot pune in valoare pe piata muncii. De asemenea, va fi posibila formarea cadrelor didactice pentru o implementare optima a sistemului de predare-invatare asistata pe calculator si a tehnologiei informatiei in cadrul procesului didactic", ne-a declarat Dan Brasov, informatician in cadrul primariei. Asa cum ii spune si numele, reteaua este dedicata in exclusivitate comunitatii locale. "Vor avea acces toti locuitorii orasului, cu restrictie pentru anumite site-uri. Vom organiza, de asemenea, cursuri pentru a-i invata pe cei care nu se pricep la calculator cum sa lucreze, pentru ca interesul nostru este sa-i invatam sa se descurce singuri", ne-a declarat managerul RECL, Daniela Eisler. PAPI are ca scop facilitarea accesului la informatie pentru populatia din Marasesti, desfasurarea activitatilor care vizeaza cresterea capitalului de cunoastere, formarea de resurse umane competente si stimularea economica, educationala si culturala a comunitatii. Aici, oamenii din Marasesti pot redacta, scana, lista si multiplica documente, inscriptiona CD-uri. Doua calculatoare vor fi destinate accesarii presei online locale si centrale. La nivel national, proiectul este extins in 250 de localitati si se ridica la 69,4 milioane de dolari. (Ana-Maria CANTIA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.