Orașul Mărășești

Investitie de peste 3 milioane lei

Iulia Crețu
7 ian 2008 1089 vizualizări
Astazi se va desemna firma care se va ocupa de lucrarile viitoarei piete din Marasesti u constructia va cuprinde parter pentru zarzavaturi si etaj pentru terase si magazine

Noua Piata agroalimentara arata ca un minimall

Locuitorii orasului Marasesti isi vor face in citiva ani cumparaturile dintr-o piata moderna, acestia putind cumpara legume, fructe, produse din carne, dar si marfuri industriale din acelasi spatiu comercial. Locul vechiului amplasament, unde comertul se facea in conditii improprii, va fi luat, in doi ani, de o constructie la standarde europene, asemanatoare cu un mic mall, raportat la necesitatile si posibilitatile financiare ale tirgului pe pe malul Siretului. Licitatia pentru Piata agro-alimentara a avut loc anul trecut, pe data de 28 decembrie, iar in urma depunerii ofertelor au ramas in cursa trei societati, una din Botosani, una din Buzau si o a treia din Focsani. Dosarele acestora urmeaza a fi verificate de reprezentanti ai Ministerului de Finante, iar astazi se va anunta cistigatorul. Potrivit declaratiilor primarului din Marasesti, Emilian Brasov, ofertele societatilor variaza intre 3 si 4,5 milioane RON (30-45 miliarde lei vechi), iar termenul de finalizare este de doi ani. "In finala au ramas trei societati, acestea fiind in verificare la Ministerul Finantelor. E vorba de o societate din Botosani, de Sibarex din Focsani si de firma Integral din Buzau. Sint societati serioase, iar termenele de finalizare propuse variaza intre 15 luni si 2 ani. Eu as prefera cit mai repede si cit mai bine! Astazi, la ora 14.00, se va sti cistigatorul. Daca nu vor fi contestatii, lucrarile pot incepe imediat, in jurul datei de 15 ianuarie. Asta pentru ca noi ne-am ocupat de demolare, pentru a fi mai ieftin", ne-a declarat primarul Marasestiului, Emilian Brasov.


Spatii comerciale pentru 100 de vinzatori


Piata agro-alimentara din orasul Marasesti va arata in anul 2010 ca un mic mall, in ciuda denumirii oarecum specializate. Poza proiectului arata o constructie majoritar din sticla, cu spatii comerciale la standarde europene. Sa speram ca si preturile vor fi corelate cu puterea de cumparare din micul oras vrincean. Edilul sef al orasului Marasesti a declarat ca orasenii vor avea la dispozitie un spatiu comercial modern, care va adaposti traditionalele tarabe cu zarzavaturi, legume, lactate si produse din carne, dar si magazine de industriale, imbracaminte si chiar terase pentru petrecerea timpului liber. Pina la finalizarea procesului de modernizare cei peste 100 de comercianti de la Marasesti vor avea mese provizorii aproape de vechiul amplasament. "Pentru comercianti avem inchiriata o hala destul de mare pe timpul iernii, iar cind timpul va fi bun se vor muta undeva in spatele Bisericii. Noua piata va respecta regulile europene, va avea vestiare, depozite, incalzire sau toalete. Contructia va fi P^1, la parter urmind a se comercializa produse alimentare si zarzavaturi, iar la etaj industriale. De asemenea, vor fi si terase. Piata din Marasesti este profitabila", ne-a mai spus primarul Emilian Brasov. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.