Jurnalism cetatenesc

Stufat de miel pentru masa perfectă de Paște

Ziarul de Vrancea
6 apr 2018 830 vizualizări

Stufatul de miel este un preparat pe placul românilor și este perfect pentru toți ce care vor să guste de sărbători un preparat tradițional.

Bucatarul chef de la restaurantul Cutitu D’Argint Sinaia ne recomanda o reteta originala din Sinaia pentru masa de Paste:

Ingrediente stufat de miel:

- 1kg carne de miel

- 20 de fire ceapa verde

- 20 de fire usturoi verde

– 2 linguri de pasta de tomate

– ulei

– 1 lingura de faina

– sare si piper

– zeama de lamaie

- patrunjel proaspat tocat fin pentru decorare

Mod de preparare :

Carnea se spala foarte bine in apa rece, dupa ce se curata cat mai frumos de pielite.

Se taie carnea de miel in bucati potrivite, dupa care se prajesc usor intr-o tigaie cu foarte putin ulei , pana se rumenesc, apoi se adauga o cana de apa si se lasa la fiert inabusit.

Firele de ceapa si usturoi, spalate , uscate si taiate in bucati de cca 2 cm , se pun in aceiasi tigaie cu carnea in care mai adaugati putin ulei pentru a le rumeni.

Sosul de tomate, cu faina si zeama de lamaie se amesteca separat, apoi se condimenteaza cu sare si piper iar mai apoi se adauga peste stufat impreuna cu putina apa.

Dupa ce s-a pus sosul, se amesteca usor si se mai lasa putin pe foc. Intre timp, se pregateste cuptorul, care se incinge la 180 de grade.

Compozitia de miel se transfera intr-un vas termorezistent si se lasa la cuptor pana scade sosul la consistenta dorita.

La final se gusta si se mai completeaza sare dupa gust.

Pofta buna!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.