Scrisoare de mulțumire adresată colectivului de medici al Spitalului „Sf. Pantelimon” Focșani, Secția Chirurgie
Scrisoarea mea începe prin a mulțumi public colectivului de medici de la Spitalul „Sf, Pantelimon” din Focșani, secția chirurgie care prin dăruire și competență profesională au reușit ca în timp de două săptămâni să rezolve cu brio o problemă de sănătate a soției mele, aflată la data internării cu mari dureri abdominale și cu frisoane de rece.
Totul a început în dimineața zilei de 25 ianuarie 2025, când după o noapte de nesomn din cauza unor mari dureri abdominale și frisoane de frig, am fost nevoit să apelez seviciul de urgență 112, solicitând o salvare pentru soția mea. În cca. 15 minute a sosit la domiciliul meu salvarea a cărei echipaj a hotarât după câteva investigații sumare, transportarea acesteia la spital. Ajungând la UPU, după o așteptare de cca 20 minute, soția mea a fost internată la secția chirurgie, medic de gardă fiind domnișoara doctor Luminița Băluță, care deși obosită după o noapte de gardă, dând dovadă de mult profesionalism și dăruire umană, a trecut la treabă aplicându-i pentru început un tratament venos pentru calmarea durerii. În ziua internării, deși era weekend, personalul din secție prezent la datorie, sub îndrumarea domnișoarei doctor Băluță, a început investigatiile făcându-i CT-ul și analiza sângelui, constatând că parametrii funcționali erau foarte mari față de cei normali. O dată ce s-a dat un diagnostic, acesta fiind „PANCREATITĂ ACUTĂ” , a urmat o săptămână de tratament venos, zilnic recoltândui-se sâge pentru urmărirea parametrilor funcționali din sânge. După două săptămâni de luptă asiduă cu boala, datorită profesionalismului domnișoarei doctor Băluță, dar și datorită comportamentului uman al acesteia, mereu fiind cu zâmbetul pe buze, soția mea a fost restabilită medical și externată la domiciliu.
Mulțumirile mele vin pe acest fond de dăruire profesională a medicului curant, dar și întregului colectiv de medici din secția chirurgie, asistente medicala și personal auxiliar.
De la plecarea la cele veșnice a părinților mei, personal nu am mai avut nici un contact cu spitalul, dar din ceea ce se vehicula prin masele de oameni, percepția mea despre condițiile din spital precum și compotamentul unor doctori față de cei aflați în suferință, nu era chiar bună. Dar având în vedere experiența avută cu soția mea, am avut posibilitatea să constat că lucrurile în spital erau cu totul altcumva decât se vorbea pe afară. Fiind aproape zilnic în spital mi-am putut da seama că și aici lucrurile au evoluat în bine, făcănd o paralelă a felului cum arăta spitalul prin anii 2010 și cum arată în prezent. Am remarcat aici interesul major al medicilor față de cei aflați în suferință, prestând o muncă de calitate în acest sens. Am remarcat de asemenea, interesul depus de doamnele asistente medicale pentru efectuarea la timp a tratamentelor prescrise de către medic și intervenția lor promptă la solicitările bolnavilor. Grija față de om este abordată cu mare atenție, fiecare pacient fiind tratat cu multă responsabilitate.
Dotarea cu paturi a spitalului județean era prin anii 2010 una de cazarmă. Astăzi paturile destinate bolnavilor internați sunt moderne, cu sisteme ce permit reglarea lor funcție de poziția impusă de starea bolnavului. Curățenia în spital este și ea la înalțime. Personalul responsabil cu curățenia este omniprezent pe holurile și saloanele din spital. Lenjeria arată și ea foarte bine, aceasta fiind schimbată la timp sau ori de câte ori situația o impune.
Celor care văd cu ochi răi competența și comportamentul medicilor și a intregului personal medical din spital, le adresez invitația de a-și petrece măcar o zi în spital pentru a vedea câtă lume bolnavă se perindă zilnic aici și câți nervi trebuie să ai pentru a rezista unui serviciu de gardă. Mai ales în această perioadă când virozele își fac de cap în rândul copiilor și a oamenilor maturi. Fără să mai amintesc de faptul că spitalul se confruntă la ora actuală cu o lipsă crasă de personal medical calificat. Dăruirea cu care medicii își fac datoria, mă face să constat că jurământul lui Hipocrate, părintele medicinei, este respectat cu sfințenie.
HIPOCRATE LE-A LĂSAT, SACRUL JURĂMÂNT SĂ RĂMÂNĂ-N SLUJBA VIEȚII, CÂT SUNT PE PĂMÂNT.
Față de această situație,adresez cu această ocazie prin intermediul Ziarului de Vrancea, un sincer BRAVO și multă sănătate, întregului personal medical din cadrul Spitalului Județean „Sf.Pantelimon” din Focșani, pentru tot ceea ce face pentru ca cetățenii acestui județ să se bucure de un confort sporit privind sănătatea lor.
Nicolae Pupăză- Gura Calitei