Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Orez sălbatic pe pat de ananas

Bertoni Daniel Albert
10 iul 2017 1726 vizualizări

Vă prezentăm astăzi o rețetă delicioasă, pe bază de orez, care se pregătește ușor de orice împătimit al bucătăriei

Ingrediente:

– 1 cutie rondele de ananas

– 200 ml lapte de cocos

– 200 gr orez sălbatic

– 1 lingură zahăr brun

– 1 legătură mentă proaspătă

– 50 gr caise uscate

– 50 gr stafide aurii

– 1 fiolă esență rom

– ulei aromatizat cu ghimbir

– un praf de sare

Preparare:

Stafidele se pun la înmuiat în apă cu esență de rom. Orezul se trage în tigaie cu puțin ulei aromatizat, apoi se adaugă laptele de cocos, zahărul și 100 ml apă. Se pune un praf de sare și se fierbe 15-20 minute, dupa care se stinge focul și se acoperă cu un șervet umed, lăsându-l să se umfle. Frunzele de mentă se taie în fâșii subțiri si se pun peste orez împreună cu jumătate din stafide. Se amestecă totul, apoi compoziția se va așeza în forme individuale care se vor da la rece. Într-o tavă de copt se așează feliile de ananas, caisele, cealaltă jumătate de stafide și sucul de ananas din conservă. Se dau la cuptor la foc mediu, pentru 20 minute. După ce ananasul și caisele se vor răcori, se răstoarnă pe fiecare rondea câte o formă de orez și se decorează cu stafide, caise, frunze de mentă și sos. Poftă bună!

Albert D. Bertoni

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.