Jurnalism cetatenesc

Polițistul vrâncean Bogdan Tăicuțu: concluzii după o acțiune de ecologizare a locurilor de pescuit în zona barajului de la Ciușlea

Ziarul de Vrancea
16 sep 2021 3123 vizualizări
Bogdan Tăicuțu -foto facebook
Bogdan Tăicuțu -foto facebook

După ce a participat duminică, 12 septembrie 2021, în calitate de voluntar la o acțiune de ecologizare a locurilor de pescuit în zona barajului de la Ciușlea, polițistul vrâncean Bogdan Taicutu formulează, într-o postare activată pe contul său de facebook, câteva concluzii. Acțiunea de curățare a locurilor de pescuit în zona barajului de la Ciușlea la care a luat parte duminică polițistul vrâncean s-a desfășurat la inițiativa Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vrancea. Citiți mai jos postarea polițistului vrâncean Bogdan Taicutu, pe subiectul menționat.

Poliţist de peste 25 de ani, Bogdan Taicutu lucrează la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Vrancea. Nu este prima dată când abordează, în postările sale, direct, cu păreri personale exprimate cu sinceritate, probleme care țin agenda publică în societate.

De când s-a stins tata, încerc sa găsesc tot felul de activități care să ma țină ocupat …să-mi abată gândurile de la pierderea suferită…

Azi-dimineață, in jurul orei 6, când îmi beam cafeaua , am găsit pe Facebook anunțul Clubului AJVPS Vrancea (care are de puțin timp o altă conducere) privind organizarea unei acțiuni de curățare a locurilor de pescuit în zona barajului de la Ciușlea, organizată azi, 12.09.2021 ora 8.00. Deși nu sunt membru AJVPS, sunt însă pescar și membru al unei asociații de pescuit sportiv care are ca obiectiv principal combaterea braconajului piscicol și întreținerea/ curățarea locurilor de pescuit din județ. Așa că nu am mai stat pe gânduri și am abandonat cafeaua, m-am îmbrăcat la repezeală, am plecat la cimitir sa-i aprind o lumânare tatălui meu, apoi am plecat spre barajul de pe Siret de la Ciușlea.

Am trăit două mari dezamăgiri când am ajuns și pe parcursul celor trei ore cât a durat curățenia acolo: prima a reprezentat-o numărul foarte mic de participanți; am fost doar 6 oameni. Iar a doua, realitatea crunta în care trăim: pe o porțiune de nici 400 de metri, 6 oameni am strâns 23 de saci de gunoaie lăsate în urmă de gunoaiele umane! Am crezut că după acțiunea de curățenie din primăvară de pe albia Siretului, când s-a strâns un camion de saci de gunoaie, o sa se schimbe ceva! Însă nu, nu ne mai facem bine niciodată!

Eu nu pot concepe să plec undeva în natură și sa nu am cu mine saci menajeri și sa strâng gunoiul când plec de acolo. Avem unele dintre cele mai frumoase păduri din Europa și cu toate acestea sunt cele mai murdare! Avem unul dintre cel mai mare bazin hidrografic din Europa, cu toate astea avem cele mai murdare ape, cu tone de plastice și alte mizerii!

Știți, toți spunem, la orice acțiune pe care o facem că „măcar copii noștri să o ducă mai bine“ . Însă sunt doar vorbe, pentru că aceste vorbe nu sunt urmate de fapte. Puterea exemplului! Un copil nu va face niciodată sau va face foarte puțin din ceea ce ii spune un părinte, însă va face întodeauna ce vede la părint !

Câteodată stau și mă întreb dacă merităm să fim salvați…însă după ce am văzut și azi, tind să cred că nu. Natura însă se răzbună periodic pe rasa umană…cutremure, inundații, secetă…

Text publicat pe contul de facebook Bogdan Taicutu

Citiți și postarea despre acțiunea de ecologizare a locurilor de pescuit în zona barajului de la Ciușlea, desfășurată duminică 12 septembrie 2021, activată pe contul de facebook Ajvps Vrancea Clubul Focsani :

Astăzi 12 septembrie, AJVPS Vrancea a organizat o acțiune de ecologizare desfăşurată în zona barajului Ciuşlea. Cu toate că au participat doar 6 persoane, au fost umpluți 23 saci, majoritatea deşeurilor fiind pet-uri şi pungi din plastic, doze de bere, servețele si sticle. Sperăm ca soluția igienizării sa nu fie temporară şi autoritățile să aplice măsuri coercitive celor care nu respectă natura şi pe ceilalți pescari. Concomitent cu acțiunea de ecologizare au fost efectuate si controale de catre paznicii AJVPS Vrancea, privind achitarea taxei anuale de catre pescari, precum si legalitatea modului de practicare a pescuitului sportiv. Le mulțumim şi îi felicităm pe cei prezenți la acțiunea de ecologizare şi sperăm ca în viitor să li se alăture şi alți pescari sau iubitori de natură.”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.