Jurnalism cetatenesc

Inteligența ... istorică

Ziarul de Vrancea
20 sep 2017 603 vizualizări

De-a lungul istoriei, au existat dintotdeauna oameni, tabere și mari comunități, incompatibile ca interese și atitudine

În aceste condiții, conflictele erau  inevitabile. Dezacordurile și neînțelegerile se terminau prin lupte și confruntări armate. Războiul a fost cel mai sângeros episod din istoria multor națiuni. Întreaga planeta a plătit cu viața a milioane de oameni, din cauza escaladării conflictelor. În condițiile in care absurdul a atins cele mai sângeroase culmi, Organizația Națiunilor Unite a fost și este cea mai importanta organizație internaționala, care si-a asumat rolul de mediator in menținerea păcii si securității internaționale, precum și a dezvoltării între națiuni a unor relații prietenești. Se spune ca înțelepciunea este cea mai de preț comoară a omului. Este un mare paradox faptul ca, de-a lungul istoriei oameni foarte inteligenți, pe fondul conflictelor internaționale, au provocat milioane de crime. Sunt așa de greu de găsit soluții pentru ca balanța gândirii și a diplomației internaționale să nu incline în zona prostiei ?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.