Jurnalism cetatenesc

Efectele miraculoase ale siropului de muguri de brad

Dana Lepădatu
8 iun 2017 2607 vizualizări

Ca și bradul, mugurii de brad au proprietăți antimicrobiene, ajută la vindecarea mai rapidă a bolilor respiratorii și la stimularea sistemului imunitar.Mugurii de brad au proprietăți antibiotice și antiseptice, dar și calmante. Sunt folosiți în special la prepararea unui sirop cu miere, care poate fi consumat pe tot parcursul anului.

Siropul din muguri de brad este un bun antiseptic și un foarte bun tonic, ajută la combaterea tusei și a bronșitei. Administrarea sa ajută la vindecarea afecțiunilor respiratorii acute. Are un bogat conținut în vitamina C, fiind recomandat în tratarea asteniilor și a stărilor de stres. Mai este și un excelent îndulcitor pentru ceaiuri, fiind recomandat și copiilor. De cele mai multe ori, siropul din muguri de brad este preparat prin firbere într-un sirop de zahăr. Prin prepararea termică o mare parte din uleiurile volatile, cu un foarte mare rol în calmarea afecțiunilor respiratorii, se distrug. De aceea, vă propunem un preparat la rece, care pe lângă faptul că păstrează intact toate proprietățile compușilor activi din mugurii de brad, mai are în plus miere, care adaugă acestui preparat beneficiile ei. Remediul poate fi folosit pentru tratarea urmatoarelor afecţiuni: astm bronşic, brorşită cronică, faringită, laringită, tuse, răceală, amigdalită, gripă şi alergii. Siropul poate fi folosit şi de persoanele care suferă de migrene sau de cele anemice sau anorexice. Siropul de muguri de brad este eficient şi pentru dezinfectarea cavităţii bucale.

Cum se prepara corect mierea cu muguri de brad

Pentru diverse terapii se folosesc mugurii de brad sau de molid care se formează primăvara devreme. Au o culoare deosebită, de verde crud, catifelat. Perioada de recoltare poate începe în prima jumătate a lunii mai și se poate extinde chiar și în luna iunie în unele zone mai înalte, zone

montane. Sunt indicate zonele nepoluate. Se recoltează când dimensiunile au ajuns la 3 cm și nu au depășit 7 cm. Mugurii de brad se aleg se verifică atent să nu aibă insecte, se spală și apoi se lasă să se scurgă foarte bine pe servete din hârtie. Este foarte important să nu aibă deloc apă, altfel siropul va fermenta. Se aşează într-un borcan straturi alternative de muguri de brad și miere de albine, mierea să acopere bine totul. Deasupra se pune un strat generos de miere şi se închide ermetic borcanul şi se păstrează la răcoare și întuneric. Se agită borcanul din când în când, pentru ca mierea să se amestece cât mai bine şi să se dizolve substanțele active extrase din mugurii de brad. Se lasă la macerat cel puțin 1 lună, apoi se strecoară și se păstrează, în recipiente de sticlă, la frigider, sau într-un beci răcoros. Se poate consuma în afecțiunile respiratorii, în caz de tuse, în stările gripale sau răceală (câte 1 lingură/ adult sau 1 linguriță/copil, după masă, de 3-4 ori pe zi). În cazul în care aveți crize de tuse puteți să luați o lingurită ori de căte ori este nevoie.

Sursa: frunza-verde.ro

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.