Jurnalism cetatenesc

Eclipsa Luna 27 iulie 2018. Luna Sângerie, explicată de specialiști

Ziarul de Vrancea
26 iul 2018 3152 vizualizări

Luna Sângerie, profeţii și mituri. De ce se tem creștinii de eclipsa de Lună din 27 iulie 2018: "Sfârșitul lumii se apropie"

Eclipsa totala de Luna 27 iulie 2018

Eclipsa Luna 27 iulie 2018. În noaptea de vineri spre sâmbătă vom fi martorii unui eveniment astronomic unic al acestui secol. O eclipsă totală de Lună are loc pe 27 iulie 2018, aceasta urmând să fie cea mai lungă din secolul XXI.

Denumită și "Luna sângerie", eclipsa de Lună din 27 iulie 2018 este a doua eclipsă totală de Lună din acest an și a treia dintr-o serie de eclipse totale care se produc între 2017 și 20. În total, fenomenul astral din noaptea de 27 spre 28 iulie va dura 374 de minute, respectiv 6 ore și 16 minute, Luna urmând să se afle în umbra planetei noastre timp de 3 ore și 56 de minute.Totalitatea Eclipsei de lună din 27 iulie 2018 durează 103 minute, fiind cea mai lungă din secolul 2000-2100, însă la diferență mică de eclipsele din 26 iunie 2029 și 7 iulie 2047, care vor avea totalități cu durata de 102 minute.

Eclipsa Luna 27 iulie 2018: Ce este profeţia legată de Luna sângerie?

Profețiile legate de Luna sângerie suscită din nou interes înainte de Eclipsa totală de Lună din 27 iulie 2018, scrie express.co.uk. "Luna sângerie", așa cum mai este denumită Eclipsa de Lună de vineri, când Luna va căpăta nuanțe de la portocaliu la cărămiziu, dă naștere unor profeții legate de Sfârșitul lumii.Astfel de profeții au început să apară încă din 2014, când doi pastori americani, John Hagee și Mark Biltz, au susținut că Apocalipsa este aproape.Profețiile lor legate de Luna sângerie susțineau că Sfârșitul Lumii va veni după o serie de patru eclipse de lună consecutive, aprilie 2014, octombrie 2014, aprilie 2015 și septembrie 2015.Cei doi au continuat să-și susțină teoriile, iar acum pastorul Paul Begley susține că eclipsa de Lună din noaptea de 27 spre 28 iulie este un semn că "Apocalipsa este aproape".Iată ce susține pastorul american, adept al profețiilor legate de Apocalipsă, în ultima sa predică pe Youtube: “Uitați-vă la acest semn profetic, uitați-vă la ce vremuri trăim, uitați-vă la ce spune Biblia și veți înțelege că venirea Domnului pe Pământ este aproape. Nu, nu cred că va fi pe 27 iulie. Repet. 27 iulie 2018 nu va însemna Sfârșitul Lumii, însă serios vă spun că trăim ultimele noastre zile. Sfârșitul lumii este aproape“.

Luna sângerie are, însă, o explicație științifică.

Numele de "Lună sângerie" este dat tuturor eclipselor lunare totale, având în vedere culoarea - un roşu portocaliu - pe care o căpătă satelitul natural al Terrei în momentul în care trece prin umbra Pământului.Culoarea exactă pe care o capătă Luna este dată de cantitatea de praf şi nori din atmosferă. Dacă este o cantitate mai mare de particule în atmosferă, satelitul va avea o nuanţă mai închisă de roşu”, potrivit cercetătorilor de la NASA.În noaptea de 27 spre 28 iulie vom avea parte atât de o Luna Plină, cât şi de apogeul lunar. Acesta va fi momentul în care satelitul natural se va afla la cel mai îndepărtat punct de Pământ.Eclipsa Luna 27 iulie 2018. La ce oră se poate vedea "Luna Sângerie" în România

Eclipsa de Lună din noaptea de 27 spre 28 iulie 2018 va fi vizibilă și în România, începând cu ora 21:14:47.

Cea mai spectaculoasă parte a eclipsei totale de Lună din 27 iulie 2018, intrarea în umbră și traversarea ei, va putea fi văzută în totalitate din România.Dacă va fi senin, fenomenul va putea fi observat de oriunde din România, în afară de primele minute când Luna încă nu a răsărit.Potrivit www.astro-urseanu.ro, Luna va răsări la apusul Soarelui, dar în partea opusă de cer, punctul cardinal est-sud-est.În momentul răsăritului, Luna se va afla în penumbra planetei noastre, însă mai mult ca sigur, nu se va putea vedea ceva schimbat pe discul selenar.Intrarea în penumbră, momentul care este considerat începerea eclipsei de Lună din 27 iulie 2018, se produce la ora 20:14:47, când Luna se află sub orizont.Pentru București,

Luna va răsări la ora 20:37.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.