Jurnalism cetatenesc

Asta e părerea mea!Culmea impertinenței și a nesimțirii

Gheorghe Băeşu
21 sep 2020 1381 vizualizări

Sunt oameni capabili să iubească, dar sunt și oameni care iubesc doar puterea. 

Trebuie să recunoaștem că Vrancea este un ținut fără stele în imaginație, inovație, opțiune de cunducători sau ingineri în administrație. Doar unul se naște la 1000 de ani, cu toate aceste super calități, și atât timp cât există lingușirea, care se traduce prin plata anticipat a trădării care ți se pregătește, atât timp cât există altruismul (egoism rezonabil), atât timp cât există impertinență și nesimțire, apar oameni care să le strălucească mintea și să te condiseri prea deștept ca să fii înlocuit. Acesta este necazul nostru, când nu avem capete luminate?! Ba avem, domnilor, dar sunt marginalizați și eliminați din circuitul politic de nulități care, fără jenă, pretind să fie în fruntea urbei. 27 de ani de domnie au trecut și Vrancea este un județ nedezvoltat, motiv pentru care pretindem să ne explicați, domnule candidat la alegeri, responsabil cu starea de fapt a județului, privind progresul economic și social. Așteptăm răspunsuri la întrebari, ce vi le punem, stimabile candidat, pentru a șasea oară, dar răspunsurile să fie pertinente și la obiect.

1. Vrancea ocupa locul 40 în promovarea și execuția investițiilor productive: De ce?

2. 70% din forța de muncă activă a județului a emigrat; aveți o explicație?

3. Contribuția la produsul intern brut al tării este cca 1,5 %, e mult, e puțin? Ne interesează răspunsul!

4. Vrancea și Vaslui reprezintă o sperietoare a investițiilor străine. Nu vă intereseaza infuzia de capital străin, soluție valabilă pentru crearea locurilor de muncă?

5. Sunteți în fruntea Consiliului Județean, domnie nefericită pentru noi, și nu ați reușit în toți acești ani, să continuați execuția Canalului Siret Bărăgan, investiție majoră în irigația a peste 500.000 ha și 500 locuri de muncă fără șir, transport de mărfuri la un preț rezonabil comparativ cu alte mijloace de transport.

6. Pădurile Munților Vrancei aproape au dispărut, aleșii noștri au tăiat la ras masa lemnoasă aducând un prejudiciu enorm factorilor de mediu, terenurilor friabile alunecoase, și nu în ultimul rând moștenirea de resurse pentru urmași. Această pradă s-a facut sub privirea autorității locale, evident cu contribuții la înalta Poartă (avem dreptate?)

7. În afara razei de acțiune a Canalului Siret Bărăgan mai sunt terenuri neacoperite și cu posibilități de irigare, care nu s-au executat, de perdele de protecție nici nu putem vorbi! Din cele 860 ha cât erau în 1945 nu a mai rămas nimic. Dă Doamne zăpadă, cu banii cheltuiți pe deszăpeziri se puteau executa lucrările pretinse mai sus.

8. Suntem bogați în legume. Surplusul de recoltă trebuie conservat pentru intern și resurse de export. Exemplu: orașul Tecuci. În aceeași situație se găsesc și bogatele recolte în fructe de pădure din județul nostru.

9. Avem piatră brută și bolovani, materie primă pentru borduri și pavele, care pot fi folosite la parcări auto și la trotuare, mai bune decât pavele din beton B100. Ne strica o mică industrie a pietrei în zona Lepșa-Greșu?

10. Sunteți coordonatori de credite. Acum câțiva ani s-a modernizat Piața Unirii și parcul alăturat cu un cost de 7,9 mil Euro, iar acum efectuăm renovarea modernizării. Cum se face ca numai peste doi ani să refaceți lucrări executate de o unitate Vega Galați falimentară? De asemeni, Primăria Veche, a fost consolidată cu 2,5 mil Euro nerecepționată datorită nerespectării armăturii în consolidare, iar acum sunt montate schele și o pancartă mare de informare pe care scrie clar ”din nou consolidare”. Condolidarea este un concept constructiv de durată, siguranță pe toata existența clădirii, nu știu dacă vă spune ceva avertismentul inginerilor de structură metalică. Vehiculați permanent ideea că fondurile au fost nerambursabile. Povești, domnule! România contribuie anual cu 2,7 miliarde euro la Uniunea Europeana. De aici sunt banii, banii poporului român.

11. Participați pentru a șasea oară la alegeri locale. Aveți o carte de vizită fără înscris, dovadă că trecutul dvs. este nereprezentativ, nu ați condus un proces de producție, nu ați avut o catedră, nu invenții și inovații, asta ca să mă exprim elegant. Ce ați făcut pentru societate ca să justifice meritele pe care pretindeți că le aveți? Acestea sunt criterii de selectare, de comparații, de examen de admitere în funcție. Din câte știu, sunteți un abonat la fabrica de licențe, felicitări!

Valoare unui om rezidă din ceea ce dă și face pentru societate și nu în ceea ce este capabil să primească. Slavă Domnului, v-ați însușit destul, cuantumul de valori exprimate în lei sau în euro conduce la o locuință evaluată la 5 milioane euro, o mașină de lux 125.000 euro și altele. Un calcul legal și plauzibil efectuat privind drepturile legale obținute din salarii și afaceri acoperă cca 15% din costurile efectuate, restul probabil ajutoare de la mama sau vreo mătușă ”Tamara”. Pentru ce ați făcut, ați primit salariu, pentru ce nu ați făcut, poporul vă va judeca. Pentru ce ați facut prost și ilegal, să răspundeți în fața legii!

Și ca ultimă intrebare, cum vă explicați grămezile de gunoi, resturi menajere, plastic și hârtie, în completare cu ruinele de la obiectivele de unde, cândva, își câștiga pâinea aproximativ 200.000 locuitori?

Partidul din care faceți parte nu v-a permis să luați cuvântul la Congres. Tot acest partid a înlocuit trei prim-miniștri în 8 luni de zile și tot dvs. ați aprobat tacit autonomia Ținutului Secuiesc. De curând ați inițiat o moțiune de cenzură care a picat cu brio din lipsa de cvorum, chiar colegii dvs. nu s-au prezentat la post. Cum putem califica seriozitatea acestui partid? Un partid este puternic, nu prin numărul mare de membri, ci prin calitatea lor, care transformă promisiunile în realitate. Cum sunt oamenii, așa este și partidul. Vă urez succes în alegeri și nu uitați, victoria este de partea celor care au dreptate.

Gheorghe Băeșu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.