Jurnalism cetatenesc

ANL-urile din Democrației sunt departe de a ajunge să fie locuite

Gabriel Sava
11 iul 2018 2856 vizualizări

Finalizate anul trecut, ANL-urile nu pot fi date în folosință din cauza mai multor probleme u oamenii care ar fi trebuit să se mute acolo, au primit repartițiile din 2016 u la recepția lucrării, primăria a descoperit că locuințele nu au branșamente individuale la curent u nici parcarea și nici iluminatul public nu sunt finalizate u primăria a scos la licitație aceste lucrări, însă nimeni nu s-a înscris

104 locuințe construite în regim ANL pe strada Democrației, în zona fostei mori de pe strada Brăilei, nu au fost date în primire beneficiarilor, deși aceștia au primit repartiții din 2016. Situația a fost sesizată de unul dintre beneficiari, care spune că, de la an la an, a primit doar promisiuni. ”Sunt pe listă din 2004- 2005, când mi-am depus dosarul pentru obținerea unei locuințe în regim ANL. De atunci am așteptat iar în 2016 am primit scrisoare oficială acasă prin care eram anunțată că mi s-a alocat o locuință în ANL-urile din strada Democrației”, a declarat unul dintre beneficiari. ”După aceea, am așteptat, am mers și am întrebat ce se întâmplă și ai început amânările! De la o lună la alta, de la un la altul și tot așa. În tot acest timp, noi stăm în gazdă”, a completat aceeași sursă. Din neferice, în aceeași situație se mai află cel puțin alte 103 persoane sau familii care au primit repartiția din 2016. Consilierii locali ai opoziției au ridicat problema în mai multe ședințe de CL cu privire la situația cu aceste ANL-uri. Consilierul local Costel Bîrsan crede că amânarea este una de natură electorală. ”Amânarea dării în folosință a acestor ANL-uri este nejustificată și cred că este temporizată pentru a se da în folosință în apropierea alegerilor pentru ca puterea actuală să aibă un motiv de a se lăuda”, a precizat consilierul local pentru Radio România Actualități. Acesta a mai spus că Primăria ar trebui să se ocupe și de conservarea clădirii pentru că în orice clădire nelocuită, riscul de deteriorare este unul foarte ridicat.

Primăria a preluat blocul cu probleme și acum se zbate să îl repare

Primarul Cristi Misăilă a precizat tot pentru Radio România Actualități că blocurile respective au fost predate Primăriei în luna februarie a acestui an. ”Din verificările efectuate, toate aceste locuințe nu sunt branșate la energia electrică, nu există contorizare individuală a acestor locuințe, nefiind prevăzut în contractul de execuție a acestor locuințe. Suntem în procedura de a contracta noi, primăria municipiului Focșani, aceste racordări. În cel mai scurt timp avem promisiunea celor de la SC Electrica că se vor realiza aceste racordări și, după se va finaliza și această etapă, vom putea să predăm locuințele celor cărora le-au fost deja repartizate”, a declarat primarul Focșaniului. Acesta a precizat că și cu centralele de gaz care ar trebui să asigure căldura și apa caldă a celor 104 apartamente și garsoniere din ANL-urile de pe Democrației au fost probleme, o parte fiind însă deja remediate. Cu privire la sistematizarea pe verticală, a parcării și a iluminatului public din zonă, primarul a declarat că au fost mai multe scoateri la licitație a acestor lucrări însă, nici la cea pentru care termenul de depunere a ofertelor a fost 9 iulie, nu s-a înscris nicio firmă. În aceste condiții, lucrările de sistematizare vor fi scoase din nou la licitație, cu speranța că se va găsi cineva care să le execute. ”Noi dorim să le predăm cât se poate de repede, totul depinde de aceste mici impedimente”, a mai precizat primarul Cristi Misăilă. Conform primăriei Focșani, la începutul anului, pe listele de așteptare pentru locuințe ANL se aflau 160 de persoane, iar până la data curentă, 60 dintre acestea au primit deja repartiție. Celor 160 de persoane aflate pe liste li se adaugă cele 104 care au primit deja din 2016 repartiție pentru ANL-urile din strada Democrației. (G. SAVA)

Citiți și:Vrancea reală în ZdV: Întrebare ce s-a pus, dar nu s-a primit răspuns!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.