Jurnalism cetatenesc

Asta e părerea mea! Festivalul Delmar: Şpagă la Ateneul din Focşani!!!

Adrian Mangu
10 nov 2013 2459 vizualizări
Nu credeam ca e posibil aşa ceva, dar trebuie mereu să îmi reamintesc, din secundă în secundă, că trăiesc în România, ţara tuturor posibilităţilor. Nu scriu acest articol pentru a mă indigna aiurea, ci încerc să corectez ceva greşit, aşa că nu mă interesează ofuscările, ci mustrările! Atenţie! Ceea ce urmează nu reprezintă un pamflet, ci cruda realitate mitocănească!

Ca un om ce apreciază muzica bună şi spectacolele de calitate mi-am dorit să ajung la Festivalul Florentin Delmar. Subliniez că îmi pare rău că trebuie să fie atins chiar fără vină acest eveniment minunat, dar din păcate unii angajaţi chiar nu realizează cât de rău pot face printr-un comportament neadecvat. Zis şi făcut. M-am îmbrăcat frumos, mi-am luat cele mai bune intenţii la mine şi cei şapte ani de acasă şi am pornit către Ateneul Mr. Gh. Pastia. Am ajuns în jur de ora 19:00, adică aproape de ora începerii spectacolului.
Am păşit grăbit către casa de bilete, evident, pentru a-mi procura biletul. Nu mare mi-a fost mirarea când doamna respectivă, tristă, plinuţă, cu ochelari şi plictisită de viaţă, mă apostrofează şi îmi spune părinteşte că am ajuns cam târziu. Nu-i bai, trag cu ochiul pe planul sălii şi văd că încă mai sunt locuri disponibile, neîncercuite. Bag mâna în buzunar şi scot cei 30 de ron, la care stimabila îmi spune că am noroc! CE UŞURARE! Am noroc, da tre să îi las şi de o cafea, că locul e bun. Zâmbeşte ea, zâmbesc şi eu şi îi dau cei 30 de Ron făcându-mă că i-am gustat gluma. Ea îmi scrie biletul, eu aştept, dar înainte să mi-l dea mă intreabă discret: ”Da cafeaua?”, văzând că gluma e serioasă, rămânând blocat, neştiind cum să reacţionez şi nevrând să mai pierd timpul certându-ma cu ea, o întreb: “Cam cât e cafeaua la dumneavoastă?” Răspunsul a fost incredibil…de nesimţit! “Cam cât e şi prin oraş!”
Vouă vă vine să credeţi? Am ajuns să fim tâlhăriţi şi la casa de bilete a unei instituţii de cultură?? Încotro, dragilor, încotro? Trebuie să dăm şpagă pentru a putea cumpăra bilete? Organizatorii se plângeau că joi au avut spectatori mai puţini! Cu un aşa personal, nu ma miră!
Stimată doamnă, îmi doresc să vă bucuraţi de cafeaua pe care o să o beţi de acei 5 Ron şi să ştiţi că v-am făcut şi o poză, aşa, ca să vă am amintire şi să o pot împărţi cu prietenii şi cu cei care mi-o vor cere spre a vedea cărei doamne i-am oferit o cafea în oraş în această seară minunată! Dacă doriţi o voi pune şi pe acest blog, doar ca să vă mândriţi cu isprava ce-aţi făcut-o!
Cât despre festival…numai de bine! Interpreţi buni, microrecitalul Rodicăi Toma foarte frumos, Paula Seling a cântat genial, iar eu mi-am mai scris o nouă amintire plăcută în cartea vieţii, dar, din pacare, oamenii ca doamna de la casa de bilete ţin să ne amintească mereu că România încă e o ţară plină de mojici! Dar împreună vom corecta asta, nu e aşa?
Adrian Mangu
Focşăneanul Adrian Mangu scrie pe blogul http://adimangu.wordpress.com.

Valentin Gheorghiţă promite sancţiuni, dacă va fi cazul


Contactat ieri de reporterii ZdV, directorul Ateneului Popular “Maior Gh. Pastia” Focşani spune că nu îi vine să creadă că s-ar fi întamplat aşa ceva în instituţia de cultură pe care o conduce. Cu toate acestea, Valentin Gheorghiţă promite sancţiuni, dacă va fi cazul. “Nu ştiam de articolul respectiv, dar maine (azi n.r.) voi sta de vorbă cu casiera pentru a afla ce s-a întamplat vineri la festival. Dacă lucrurile stau aşa cum susţine bloggerul respectiv, sigur că nu e în regulă, iar angajata va trebui să dea explicaţii. Ăştia-s oamenii, le dai o sarcină şi ei fac deservicii instituţiei. Mi-e greu să cred că s-ar fi pretat la aşa ceva, dar poţi să ştii…”, ne-a spus Valentin Gheorghiţă, directorul Atenului. Acesta a mai precizat că nu a mai avut sesizări de acest gen pană în prezent. (S. T.) 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Gheorghe, acum 3790 zile, 7 ore, 55 minute, 52 secunde
Nu mai fiti prosti ca tara geme. Daca un prost arunca o piatra intr-o balta nu sunt in stare 10 destepti sa o scoata. Probabil duduia de la casierie a facut o gluma si personajul scriitor de povesti citeste integral
Costi, acum 3790 zile, 23 ore, 23 minute
Dar de spaga cstigatorului ait auzit? Ati azit ca , de fapt concursul a fost aranjat? ganditi un pic in perspectiva.......Asta e tara lui Oprisan.......
Robert, acum 3791 zile, 4 ore, 21 minute, 52 secunde
Daca domnul Valentin Gheorghita nu crede ceea ce s-a intamplat, atunci eu sigur cred pentru ca am fost de fata cand s-a intamplat acest episod destul de neplacut si care intr-adevar aduce prejudicii citeste integral
ton, acum 3791 zile, 6 ore, 57 minute, 52 secunde
penibil :)))))
leo, acum 3791 zile, 7 ore, 27 minute, 34 secunde
Domnule, confirm ca ceea ce ati scris este intrutotul adevarat. La fel s-a purtat si cu mine casiera de care pomeniti, de mai multe ori cand a fost cate un concert mai interesant mi-a cerut pe fata citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.