Jurnalism cetatenesc

Faţă în faţă: Scrisoare deschisă pentru drumul Focşani – Goleşti – Carligele

Ziarul de Vrancea
16 iul 2013 1972 vizualizări
Domnilor decidenţi din Consiliul Judeţean Vrancea,

În urma cu cateva săptămani aţi precizat că vor începe lucrările de plombare şi la drumul judetean Goleşti-Carligele, judetul Vrancea.

Dacă s-au rezolvat aspectele de licitaţie sau nu, este treaba dvstră, dar toţi participanţii la traficul rutier de pe acest sector de drum ar trebui sa fie informati cu privire la stadiul acestei lucrari, nu de alta dar si rabdarea are o limita. Cred ca nu trebuie sa asteptam sa se intample un eveniment rutier prin craterele de pe acest sector de drum ca sa se rezolve aceasta carpeala. Şi daca se face, poate este mai buna calitativ fata de cea din toamna anului trecut. Dar apropo, cu ceva timp in urma, respectiv doi ani se afirma de catre reprezentantii institutiei dvstra ca pentru acest sector de drum este aprobata o reabilitare si nu plombare. Sa se fi schimbat ceva si noi cetatenii sa nu mai stim? Cu felul in care arata acest drum la ora actuala, ce sa mai vorbim de dorintele unor cetateni  din focsani si nu numai, de a-si petrece timpul liber si spre Manastirea Dalhauti? Asteptam ceva!

Col(r) Serban Nicolai

Răspunsul redacţiei: Consiliul Judeţean Vrancea nu a anunţat încă cine este caştigătorul licitaţiei pentru plombarea a 28.000 mp de drum. Printre drumurile judeţene care ar trebui reparate în această vară se numără şi DJ 205 C Goleşti – Carligele – Varteşcoiu, unde suprafaţa este de 3000 mp. Contractul a fost scos la licitaţie pe 17 mai, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 5 iunie. Ca urmare a unei solicitări adresată de Ziarul de Vrancea, CJ a răspuns că procedura de evaluare a ofertelor depuse de firmele interesate este în curs. “Avand în vedere că în cadrul procedurilor de achiziţii publice comisia de evaluare are ca principală responsabilitate respectarea principiilor care stau la baza atribuirii contractului de achiziţie publică, în conformitate cu art. 2 alin. 2 din OUG 34/2006 şi fiind investită cu analizarea fiecărui aspect nu numai formal, cat şi de fond al procedurii în conformitate cu art. 33, alin. 4 şi alin. 6 din HG 925/2006, rezultă în mod indubitabil că orice procedură de achiziţie publică este laborioasă şi necesită timp de evaluare suficient, iar rezultatul procedurii nu poate fi supus unei influenţe externe, ci trebuie să fie în conformitate cu normele legale în vigoare”, se arată în răspunsul Consiliului Judeţean. În aceste condiţii, vă rugăm să urmăriţi ziarul nostru pentru că vom reveni cu amănunte pe măsură ce le vom afla, ştiind că problema semnalată este în asentimentul multor locuitori ai zonei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
alin, acum 3926 zile, 16 ore, 14 minute, 11 secunde
Acuma v-ati gasit sa-i intrebati sai sa-i pune-ti la treaba pe cei de la CJ? Ei toata vara au vacanta, ca doar n-or asuda ei pentru problemele cetatenilor. Daca leafa merge, ce mai conteaza pentru ei!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.