Jurnalism cetatenesc

“Aşteptăm rezultatele, cu speranţă!”

Dana Chiorescu
17 ian 2012 1991 vizualizări
Circa 200 de oameni au protestat duminică în Piaţa Unirii, după ce încercarea de sîmbătă de mobilizare civică şi apolitică nu a dat roade. Participanţii la miting au fost membri şi simpatizanţi PNL, dar şi oameni aduşi de primarii liberali din judeţ, mai puţin societatea civilă care la Focşani nu s-a manifestat ca în alte oraşe. Mulţimea a venit cu o cruce şi o coroană mortuară pentru „Gvernul Băsescu” şi i-a cerut demisia preşedintelui. Cum comentează interlocutorii şi cititorii noştri felul în care s-a protestat în Focşani duminică seara puteţi afla din sondajul următor.

Constantin Sandu, pensionar, Focşani

„Oamenii au strigat, au scandat jos Băsescu… au huiduit… cu pancarte, cu crucea aia pentru Băsescu… Sigur, am fost şi eu.. Trebuia să vină mai multă lume. S-ar putea să vină şi în seara asta, şi în mai multe seri, cum se întîmplă şi în celelalte oraşe. Dacă protestează paşnic, aşa, fără huliganism, fără vandalism… nu cum a fost în Bucureşti, dacă ne ţinem zi de zi, zi de zi, poate se răzgîndesc şi îşi dau demisia. Să se facă alegeri anticipate, fără alegeri comasate, inventate de Ministrul de Interne… Eu mă duc şi în seara asta (n.r.luni)”

Florin B., funcţionar public, Focşani

„Nu am participat la manifestare… M-am uitat şi eu pe internet, dar prea multe nu am văzut. Oricum eu apreciez ca fiind benefic pentru populaţie. Poate guvernanţii vor vedea şi îşi vor da seama că lumea e nemulţumită de sistem, de nivelul de trai, de tot ce se întîmplă în Romania în momentul de faţă. Îi vom impresiona doar cînd vom protesta ceva mai puternic. Şi prin număr şi prin felul în care protestăm. Dacă vom fi puţini şi protestăm paşnic, putem să protestăm şi 50 de ani. Trebuie să luăm altfel atitudine, nu cu violenţa de aseara de la Bucureşti, dar ceva mai incisiv… să se teamă şi să ţină cont de dorinţele noastre, nu să ne privească din spatele perdelelor, nepăsători.”

Virgil, Focşani

„Foarte bine că au ieşit oamenii să protesteze! Nu au fost foarte mulţi dar… mulţumitor. Sperăm să se strîngă din ce în ce mai mulţi. Sînt foarte bune protestele astea! Acum să vedem ce decizie au luat, că am înţeles că s-au întrunit la urgenţă. Aşteptăm rezultatele, cu speranţă. Sperăm să îi urnim din locurile în care s-au înţepenit… dar dacă nu vor să se urnească, ce facem? Puterea e în mîinile lor… nu aţi văzut ce bătaie au luat săracii copii aseara, la Bucureşti?”

Marian Muşală, student, Focşani

„Nu am fost la proteste… Persoanele care s-au dus şi au protestat calm, corect… au făcut foarte bine, dar nu sînt de acord cu huliganii. Nu e corect nici faţă de ceilalţi participanţi la proteste, nici pentru imaginea ţării pentru că presa de peste hotare a vorbit foarte urît… Nu cred că se va schimba ceva. Proteste au fost şi în alţi ani, dar nu s-a schimbat nimic. Nu aţi văzut, de trei zile nu a ieşit nici un reprezentant al puterii să dialogheze, să discute… Poate de acum…”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Zamfy
A fost şi un protest mai pe seara. Nu sîntem noi vinovaţi că presa s-a mişcat greu. Acolo a fost frumos, pentru că nu mai erau politicieni. Verificaţi, vă rog, aceasta informaţie. Vrabia mălai visează, dar tinerii nu au ieşit în stradă să o schimbe pe Tanda cu Manda, adică cloaca de trădători PDL cu cloaca de trădători PSD sau PNL. Vrem să plece şi Isărescu şi să ni se explice cum este cu "independenta" BNR. Jos Băsescu! Titlul este manipulator. La Focşani au fost şi proteste neorganizate politic. Oricum, ideea PNL nu este tocmai rea.

Un cetăţean

Poate au fost şi membri de partid , dar au fost cetăţeni ai oraşului Focşani care au probleme adevărate sînt supăraţi pe ceea ce se întîmplă în Romania, aşa că tu stai acasă în pat liniştit şi pune poza cu Băsescu la cap şi sărut-o înainte de culcare!!!!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.