Jurnalism cetatenesc

„Mai multă educaţie, mai multă grijă şi legi mai aspre!”

Dana Chiorescu
27 dec 2011 5238 vizualizări
Pînă după Anul Nou, la Bobotează, Poliţia vrînceană are în derulare şi o altă acţiune tematică ce vizează descurajarea celor care vînd ilegal materiale pirotehnice, cum ar fi petarde, artificii sau pocnitori. În perioada 1 noiembrie 2011 – 9 ianuarie 2012, la nivel naţional se desfăşoară acţiunea „Foc de artificii” pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2011-2012, după cum ne-au declarat cei de la IPJ Vrancea. Singurele materiale pirotehnice admise sînt cele cu o masă maximă de amestec pirotehnic de 3 grame, cum ar fi steluţele, lumînările scînteietoare, jerbele cu scîntei, minifaclele, inelele de foc sau sateliţii. Cum primesc această acţiune interlocutorii noştri puteţi afla din sondajul următor.

Viorica Ţigănuş, pensionară, Focşani


„Cred că nu ar trebui să fie permise. În primul rînd sînt periculoase. În al doilea rînd e şi zgomotul, dar zicem că hai, îl acceptăm, sînt sărbători, sfîrşit de an… dar sînt periculoase, pentru copii mai ales… Doamne fereşte, rămîi fără o mînă, fără un picior, fără un ochi… Credeţi că îi poate opri cineva? Cei care le cumpără ar trebui să fie conştienţi că nu e bine ce fac. Cei care vînd, legal sau ilegal, au interes să le vîndă, să cîştige bani. Nu se gîndesc ei la pericole.”

Gheorghiţă Porumb, dascăl, Răcoasa


„Nu folosesc aşa ceva. Sînt periculoase. Cei care le folosesc pot rămîne orbi, fără degete… cîte altele… Părinţii ar trebui să îi înveţe, poliţia să îi atenţioneze… să fie mai atenţi, mai vigilenţi. Numai legea, pusă pe hîrtie şi atît… nu prea are efect.”

Ionuţ Seu, agent vînzări, Focşani


„Niciodată nu am folosit aşa ceva! Le consider periculoase. Cei care le folosesc probabil încearcă să iasă în evidenţă cu ceva şi nu găsesc altceva decît pocnitorile sau alte chestii din astea. Dacă ar fi artificii din acelea steluţe care sînt inofensive, nu ar fi nici o problemă, dar în rest sînt foarte periculoase. Au fost atîtea cazuri în care mulţi copii nevinovaţi au păţit-o din cauza celor mari, culmea! Cei care ar trebui să dea educaţie, tocmai ei procedează greşit. Părinţii ar trebui să le atragă atenţia că sînt periculoase, dar dacă şi părinţii au trăit în acelaşi mediu, vă daţi seama că aceeaşi educaţie o dau şi ei. Nu ştiu de fapt cine e principalul vinovat. Trebuie mai multă educaţie, mai multă grijă şi legi mai aspre. Sînt, dar nu sînt aplicate… alt defect major al sistemului. Legile sînt făcute ca să ne uităm la ele.”

Cristina Diaconu, contabilă, Focşani


„Ştiam că sînt interzise dar… tot îi vedem. Trebuie interzise pentru că sînt foarte periculoase. Acum parcă sînt totuşi mai puţini ca în alţi ani… Copiii, tinerii cred că din teribilism le folosesc. Nu cred că sînt conştienţi că îşi pun sănătatea în pericol. Dacă ar fi, nu ar mai face asta. Poliţia comunitară ar trebui să fie mai prezentă.”

Anonim, Focşani


„Din anumite puncte de vedere sînt bune… din altele nu. Nu sînt bune pentru ăştia mici pentru că sînt accidente, dar… mai sînt bune şi acestea… sînt distractive. Se folosesc pentru atmosfera asta de sărbători. Ei ştiu de ce le interzic…”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
N.E.CURATU, acum 4501 zile, 16 ore, 55 minute, 36 secunde
Si cum spritul de Craciun / Il face pe om mai bun / Intr-o zi pe dupa masa / Eu luai pocnitoare-acasa / Si-o pocnii cum se cuvine / Chiar in dormitor la mine / Prin pat, pe-unde mai gandesti / citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.