Jurnalism cetatenesc

Asta e parerea mea!

Cristina Roibu
10 aug 2010 566 vizualizări
Profita de ocazie

Cum se face ca-ti fie dor de lucruri cu care te-ai nascut si pe care deja le ai? Cum se face ca atunci cind vrei sa-i arati cuiva ca il pretuiesti incerci sa "muti muntii"? De ce e nevoie de gesturi marete? De ce e nevoie de Ziua Indragostitilor? Suna bine, ce-i drept, dar de ce trebuie sa ai o zi in care sa celebrezi asta cind poti sa-i spui iubitului tau zilnic ceea ce simti? De ce astepti un moment de cotitura ca sa-i spui amicului tau cit de mult il pretuiesti? Uita-te in jurul tau. De la un timp totul se stinge. Prieteniile mor, linistea se amesteca in zgomotul asta infernal, stima de sine se distruge odata cu televizorul...

Mergeam deunazi prin oras si am gasit o familie care a decis sa-si incheie contractul cu agitatia citadina. Un cuplu care de primavara pina toamna pleaca prin toata tara si se plimba. S-au saturat sa munceasca. Fac asta de ani intregi. Cu citiva bani in buzunar colinda statiunile in rulota lor conditionata astfel incit sa le asigure strictul necesar. Sint oameni care nu mai au nevoie tot timpul de bani si care prefera ca macar acum, la pensie, sa vada ceea ce nu a apucat in toata viata. De ce sa astepti insa sa ajungi la batrinete, la pensie, ca sa iti indeplinesti visele? Se pot stringe bani pe doua trei luni si sa pleci in tara sau din tara. Cu un salariu minim pe economie nu ai cum sa stringi, ca doar de-asta e minim pe economie. Dar daca iti permiti, de ce nu? Pentru ca orice suma de bani ai avea, nu iti ajunge. Din ce in ce mai multi oameni nu se satura. Vor sa-si imbunatateasca apartamentul, masina, curtea, garderoba, viata dar eu cred ca ar fi minunat daca si-ar imbunatati mentalitatea. O vacanta e ideala din cind in cind. Ar fi bine sa existe si cineva care sa te ia din cind in cind in brate. Ar fi bine sa ai cui sa te destainui sau sa ai cui sa-i impartasesti toate lucrurile care te fac fericit. Iar o pauza bine meritata e ideala. Pentru ca meritati si pentru ca nimeni nu va va rasfata vreodata asa cum ati putea-o face voi. Pentru ca viata e simpla si frumoasa, doar ca noi adoram sa ne cream probleme si sa devenim nefericiti. O zi buna!


Cristina ROIBU


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.