Jurnalism cetatenesc

Bani sint, dar pentru campania lor electorala

Ramona Nicolae
28 oct 2008 794 vizualizări
continua razboiul dintre Basescu si Tariceanu cu privire la promulgarea legii de majorare a salariilor profesorilor cu 50%

Discutiile in contradictoriu dintre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu continua, asta cu citeva zile inainte de inceperea campaniei electorale. Presedintele Basescu a promulgat legea majorarii salariilor profesorilor cu 50% la sfirsitul saptaminii trecute, dind unda verde si majorarii punctului de pensie pentru categoriile de munca I si II. Acestea au fost insa criticate puternic de Calin Popescu Tariceanu, care a afirmat cu ceva timp in urma ca marirea salariilor profesorilor ar insemna ca "ecomonia tarii sa fie data peste cap". Ce parere au vrincenii despre acest subiect puteti citi in rindurile urmatoare:


Maria Ungureanu, 78 ani, pensionar, Focsani


"Eu cred ca aceste divergente cu marirea salariilor profesorilor se vor reglementa la un moment dat. Nu ma pricep la politica, asa ca nu stiu sa spun cit este campanie electorala si cit adevar spune Tariceanu, de fapt liberalii, cind spun ca asa ceva nu permite economia noastra. Eu, ca femeie in virsta, cred ca politicienii stiu ei ce au de facut ca sa fie bine. Nu stiu cine cistiga bine si cine nu, dar cit de cit aud in jurul meu. Pe de alta parte, as avea multe de spus, dar nici nu vreau sa ma amestec prea mult in aceste probleme. Sint o pensionara obisnuita pentru care aceste lucruri ii sint indiferente intr-o oarecare masura. Pentru mine sint buni toti si sa faca ei ce stiu."


Corneliu Anton, 58 ani, pensionar medical, Focsani


"Bani care sa fie dati la salariati s-au gasit, dar sint pentru campania lor electorala si pentru a-i intoarce cum vor ei, sa-si faca propaganda. Daca Basescu a spus ca sint bani, inseamna ca asa este. Tariceanu a vrut sa-i arunce pisica lui Basescu prin afirmatiile ca s-ar da economia peste cap, iar acum isi platesc polite unul altuia. Este normal sa fie marite salariile profesorilor, ca au lefuri mici, dar cred ca acest lucru trebuia facut gradual. Si in rindul acestei categorii sint unii privilegiati."


Liliana Agache, 28 ani, psiholog, Focsani


"Nu prea ma mai uit la televizor, deoarece nu mai am mult timp la dispozitie, dar stiu cite putin despre aceasta marire de salarii a profesorilor. Eu cred ca trebuie marite, deoarece nu au cistiguri decente, dar ar trebui avute in vedere si alte categorii de bugetari. Si eu fac parte din acestia si am un salariu foarte mic, asa ca aceste lucruri ar trebui privite in ansamblu, nu doar pentru cei care cer in general, mai ales ca profesorii au metodele lor de constringere. Trebuie sa li se acorde aceasta marire, nu stiu daca chiar 50%, mai ales ca unii dintre ei, cum ar fi profesorii universitari, au cistiguri foarte mari. Toate aceste discutii contradictorii intre cei doi sint obisnuite la noi, si sint chiar un circ citeodata. De multe ori, nici nu ma mai uit la televizor la asa ceva, nu stiu dupa cine sa ma iau si sint chiar confuza."


Mioara Enache, 34 ani, Suraia


"Aceste discutii cu privire la marirea salariilor mi se pare o nebunie si ma intereseaza mai putin. Se cere marirea acestor salarii, dar sint atitia oameni care muncesc la stat si au salarii foarte mici, ca sa nu mai spun de pensionari. Profesorii in sus, profesorii in jos, am auzit ca si preotii vor salarii marite, si multi altii, dar se uita de cei care au cistiguri foarte mici, chiar daca muncesc mult. S-a stricat de mult prietenia dintre Tariceanu si Basescu, se maninca unul pe altul, ca nu stii pe cine sa mai crezi."


Cornelia Spataru, 29 ani, somer, Focsani


"Am vazut la televizor discutiile pe aceasta tema. Intr-adevar, profesorii au salarii mici, dar nu doar ei, ci multi altii. Eu nu am un loc de munca acum, asta dupa ce am terminat un liceu. Am lucrat numai la particular si se spune ca ei platesc mai bine, dar nu este chiar asa. Pentru cei ca mine cine se lupta? Nu are cine sa iasa in strada sa ceara un salariu normal. Trebuie doar eu sa ma lupt sa cistig mai bine, dar la noi in judet nu prea ai unde daca nu ai ceva relatii. Aceasta rica dintre Basescu si Tariceanu este normala pentru ca se stie ca ei nu se mai inteleg. Daca unul propune ceva, celalalt, indiferent daca are dreptate sau nu, contrazice si nu este de acord."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.