Jurnalism cetatenesc

Problemele ne fac sa uitam de teatru

Ramona Nicolae
18 oct 2008 2408 vizualizări
focsanenii au ocazia din nou sa-l vada pe Florin Piersic pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor Leopoldina Balanuta

Iubitorii de teatru sint asteptati miercuri, 22 octombrie, orele 19, la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta" sa vada o piesa in care joaca Florin Piersic si Emilia Popescu, in regia lui Radu Beligan. De fapt, "Straini in noapte" s-a mai jucat si anul trecut la Focsani, reprezentatia avind un mare succes. Piesa este o comedie romantica care a umplut salile de spectacol din toata tara. Pentru cei doritori de o seara de teatru, pretul unui bilet este de 50 de lei si poate fi cumparat de la Casa de Cultura. Citi dintre focsaneni isi vor face timp miercuri seara pentru a merge la acest spectacol puteti citi in rindurile urmatoare:


Mihaela Ciovirta, 18 ani, eleva clasa a XII-a, Focsani


"Anul acesta este mai greu sa ajung la teatru, deoarece fiind in clasa a XII-a am un program incarcat. La anul, cind voi fi in Bucuresti, voi avea mai mult timp pentru a merge la o piesa de teatru. Este bine ca si teatrul nostru s-a refacut si avem de mult timp spectacole, deoarece si focsanenii aveau nevoie de asa ceva. Chiar daca piesa in care joaca Florin Piersic si Emilia Popescu se joaca la Casa de Cultura a Sindicatelor merita sa mergi sa o vezi. Pretul de 50 de lei al unui bilet, pentru un elev, este mult, dar tinind cont ca noi sintem intretinuti de parinti, se pot gasi resurse financiare. Greu este pentru parintii care nu au."


Constantina Paraschiv, 47 ani, contabil, Focsani



"E frumos sa mergi la teatru, mai ales la o piesa cu Florin Piersic. Din pacate nu prea mai am timp pentru asa ceva. Serviciul, treburile de acasa, copiii si nu in ultimul rind banii, te tin pe loc. Nu spun ca ar fi imposibil sa-ti faci timp pentru asa ceva, dar alte lucruri primeaza in fata teatrului. Poate si noi sintem prea ocupati, cu gindul numai la treburile noastre si uitam ca trebuie sa ne ingrijim si de suflet."


Octavian Datcu, 19 ani, elev clasa a XII-a, Focsani


"Sint in ulitmul an de liceu si nu prea mai am timp pentru alte activitati in afara de cele scolare, asa ca nici la teatru nu ma mai gindesc acum. Cind voi merge la facultate, va fi altfel cu timpul liber si atunci cred ca voi vedea ceva spectacole. Timpul liber este din ce in ce mai putin pentru noi acum. Daca piesa nu este nici in weekend, sansele scad sa mergem sa o vedem. Peste un an vom avea alt timp liber. Pretul de 50 de lei al unui bilet nu este chiar putin, mai ales pentru elevi, care sint intretinuti de familie."


Mandica Baraghin, 56 ani, casnica, Focsani


"Nu mai am eu timp sa merg la teatru, deoarece copiii mei sint plecati, iar eu stau cu nepotica. Ea raceste des si stau numai de medicamente si injectii. Fiind numai eu cu ea, trebuie sa fac si mincare si cumparaturi. Nu-i timp sa faci de toate. Cind eram tinara, mergeam cu copiii mei la teatru, dar acum, la pensie cresc nepoti si nu mai reusesc sa fac si altceva. Cu placere m-as bucura de acest spectacol in care joaca Florin Piersic si Emilia Popescu, dar nu pot. Eu cred ca vor merge batrinii, pensionarii, ca cei tineri au altfel de preocupari, altfel de modalitati de petrecere a timpului liber. Mai putin teatru pentru ei. 500 de mii de lei biletul pentru un pensionar este mult. Am nevoie de medicamente, de hrana."


Amelia Angheluta, 45 ani, vinzator, Focsani


"Am vazut afisele in oras si chiar ma gindeam ca ar fi frumos sa ajung. Mi-as dori mult acest lucru, sa-l vad pe Florin Piersic la Focsani jucind intr-o piesa de teatru. Numai ca serviciul, timpul ocupat cu alte treburi acasa, problemele copiilor nostri ne fac sa uitam de teatru sau de alt gen de spectacole, pentru a ne mai relaxa. Ne bucuram si ca s-a facut teatrul municipal, numai ca spectacolele costa bani «frumosi» si uneori nu-i avem. Sint atit de multe de platit intr-o luna, incit sa mai dai si 100 de lei la teatru, ca te duci cu sotul doar, nu singura, incit lasi teatrul pe ultimul loc."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 2 ore, 21 minute, 22 secunde
Eltzi e cea mai frumoasa :X
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.