Jurnalism cetatenesc

Poate o revenire a nivelului de trai va situa si cultura pe locul pe care il merita

Dana Chiorescu
8 iun 2005 1984 vizualizări
Galele teatrale rezervate liceenilor focsaneni au debutat luni intr-o atmosfera demna de o reprezentatie a unui teatru de prestigiu. Pe scena au urcat, sau vor urca in zilele urmatoare, trupe de teatru de la toate liceele focsanene. La fiecare reprezentatie sala de spectacole a fost arhiplina, majoritatea spectatorilor fiind colegi, prieteni, parinti, dar si concurenti. Ce parere au focsanenii despre acest eveniment si despre viata culturala a urbei noastre, puteti afla din rindurile care urmeaza.

Catalina Ciubotaru, 12 ani, eleva, Focsani

"Cel care are loc acum? Colegii mei merg acum, stiu ora la care incepe spectacolul in aceasta seara dar mai mult nu. Stiu ca este concurs, se intrec pentru a cistiga trupa cea mai buna, cea care ofera cea mai buna reprezentatie. Astfel se dezvolta si spiritul de competitie, chiar daca nu vor urma pe viitor aceasta cariera. Colegii mei merg doar ca spectatori, pentru ca nu sintem inca la liceu. Este un lucru extraordinar! Ceea ce se face este spre binele elevilor, care mai invata ceva. Trebuie sustinuta aceasta activitate si daca s-ar putea sa se faca mereu, pentru ca e bine pentru tineri, este foarte bine."


Alina Doaga, 32 de ani, Focsani

"STEF-ul este o activitate cu traditie pentru orasul nostru si o activitate laudabila, cu siguranta. Este nevoie de toate aceste activitati, sa aiba tineretul de unde sa aleaga. Este si acesta un mod de educatie si au ce invata. Speram ca vor fi si pe viitor cit mai multe preocupari de genul acesta in rindul tinerilor."


Ana Maria Sichin, 14 ani, eleva, Focsani

"Am aflat despre aceasta competitie. Ne-a spus doamna diriginta citeva cuvinte, dar se pare ca nu s-a bucurat de prea multa atentie, poate si pentru faptul ca este atmosfera aceasta de sfirsit de an, toti sintem nerabdatori sa vina vacanta. Este o activitate educativa si este binevenita, mai ales la virsta noastra cind avem de invatat foarte multe lucruri si activitatile de genul acesta, educative, sint foarte putine. Noi, la virsta noastra, ne gindim numai la filme, la examenul pe care il avem la sfirsit de an si cam atit. Trebuie incurajata aceasta activitate, chiar daca tinerii nu mai gusta un spectacol de teatru. Mie, personal, imi place, dar celorlati, dupa cite am vazut eu, nu. Este vorba de educatie. Ar trebui sa vina si de la parinti si de la profesori."


Andreea Toma, 22 de ani, bucatar, Focsani

"Am o parere foarte buna despre aceasta activitate si trebuie incurajata, logic. Daca va uitati in jur, nu multi ar face asta. Tinerii din ziua de azi, in afara de discoteca si plimbari de aiurea nu mai stiu cu ce isi umplu timpul. Cert, nu mai gusta un spectacol de teatru sau de opera, sub nici o forma. Niciodata nu o sa mai fie cum a fost. Este vina societatii, pentru simplu fapt ca le permite tinerilor orice, au acces la tot felul de prostii de la virste fragede, si a parintilor, in al doilea rind. Chestia cu teatru este frumoasa si de dorit, dar citi vor fi acolo? Eventual de la liceele acestea un pic mai decente. Am facut si eu parte din tinara generatie dar acum mi se pare ca au luat-o lucrurile razna."


Marin Luca, 68 de ani, pensionar, Focsani

"Ma bucura cind au loc astfel de manifestari culturale, indiferent ca este vorba de o lansare de carte, un vernisaj, sau o piesa de teatru. In principiu viata culturala a orasului mai exista dar nu la cote maxime si nu este suficient mediatizata. Tineretul nu mai are educat gustul pentru asa ceva pentru ca parintii sint coplesiti de probleme si nu mai au timp nici pentru ei sa asculte o muzica buna sau sa citeasca o carte interesanta, darmite sa-i mai creeze si copilului aceste deprinderi. Este trist dar adevarat. Poate o revenire a nivelului de trai va situa si cultura pe locul pe care il merita in sufletele si mintile noastre."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.