Jurnalism cetatenesc

Sintem un judet bogat, ma mir ca nu avem nici un milionar in top

Ramona Nicolae
16 oct 2008 941 vizualizări
in topul 500 al milionarilor in euro din Romania nu este nici un om de afaceri vrincean

Top 500 de la "Adevarul" prezinta clasamentul celor mai bogati oameni de afaceri din tara. Pe locul 53, cu 180 de milioane, este bacauanul Dorinel Umbrarescu, care, cu toate ca locuieste la Adjud, isi plateste darile in Bacau, dar si galateanul Corneliu Istratescu care detine Vega "â„¢93 GalatI si o parte din firma Sibarex din Cimpineanca. Chiar daca Vrancea este recunoscut ca fiind un judet cu oameni bogati, totusi, in acest top nu este nici un vrincean, ca de altfel in nici un alt de top aparut pina acum, cum ar fi si top 300 de la revista "Capital". Vicepresedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Eugen Ciorici, spune ca judetul ar fi trebuit sa aiba cel putin doi milionari in acest top. De mentionat este faptul ca pragul de intrare in acest top este de cinci milioane de euro. Ce parere au focsanenii despre despre acest subiect puteti citi in rindurile urmatoare:


Ionel Achim, 65 ani, pensionar, Focsani


"Nu am vazut acest top al celor 500 de milionari in euro din tara noastra. Avem si noi, vrincenii, oameni de afaceri, prosperi de altfel, dar nu stiu din ce motive nu au fost inclusi in acest top. Sint citeva afaceri banoase la noi si cred ca ar trebui sa aiba cinci milioane de euro, bani necesari intrarii in top. Sint multe nume cunoscute si la noi care cred ca au cistiguri frumoase, dar doar ei cunosc motivele pentru care nu sint inclusi in top. N-ar avea Furtuna bani frumosi in cont dupa ce a luat caimacul partidului? N-as crede! Si nu ar fi singurul nume la care ma gindesc acum."


Constantin Istrate, 50 ani, administrator bloc, Focsani


"Am vazut putin din acest top al oamenilor de afaceri de la noi, dar nu am avut timp sa-mi dau seama ca nu este nici un vrincean de-al nostru in el. Ar fi din cite am inteles insa Dorinel Umbrarescu care are multe afaceri aici, dar nu este de-al nostru, chiar daca locuieste la Adjud. Dupa parerea mea, motivul pentru care nu avem reprezentanti in acest top este ca cei de aici au o doza mai mare de cinste. Cu asta am spus tot."


Mariana Savin, 54 ani, cadru didactic, Focsani


"Nu am vazut inca acest top al oamenilor de afaceri, scos de cei de la Adevarul. Faptul ca nu sint si oameni de afaceri vrinceni aici, se poate datora poate investitiilor pe care le fac, ruleaza banii mai mult, sau, de ce nu, sint mai economi si isi tin banii acasa. Se spune insa despre cei care sint in top ca nu sint atit de cinstiti, iar asta inseamna ca oamenii nostri de afaceri locali sint corecti, care au investit si au platit darile respective."


Simona Badurla, 31 ani, muncitor, Focsani


"Sintem un judet recunoscut ca fiind bogat si ma mir ca nu avem nici un vrincean, om de afaceri, inclus in el. Nu stiu ce sa spun, dar poate sint ai nostri mai cinstiti, mai corecti, poate cheltuiesc mai repede banii decit altii si nu-i string, au grija mai mult de angajatii cu salarii si prime consistente, ori nu-i declara pe toti. Orice varianta este posibila, noi ne dam doar cu parerea si ne gindim de ce nu sint si ei acolo."


Camelia Toader, 24 ani, vinzator, Focsani


"M-am uitat putin pe acest top al oamenilor de afaceri romani. Curiozitatea m-a facut sa vad cam cine mai este, dar nu stiam ca nu este nici un vrincean inclus in el. Ma mira acest lucru, deoarece judetul nostru este recunoscut ca fiind unul cu oameni bogati. Dar poate nu intr-atit incit sa aiba milioane de euro in conturi. Poate cistigurile le cheltuiesc mai repede, poate nu stiu sa faca aceste milioane sau nu declara tot ce cistiga. Doar ei stiu cel mai bine motivele."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.