Jurnalism cetatenesc

23 iunie - Ziua internațională a văduvelor

Dana Lepădatu
22 iun 2017 1465 vizualizări

Ziua internațională a văduvelor este marcată la nivel mondial la 23 iunie, pentru a evidenția nedreptățile cu care se confruntă văduvele din întreaga lume și pentru a sensibiliza populația în vederea ajutării acestora și a copiilor lor. 

În țările aflate în curs de dezvoltare, problemele femeilor văduve sunt legate de sărăcie, analfabetism, maladia HIV/SIDA, conflicte și nedreptate socială, abuz și violență, în timp ce în țările mai dezvoltate, problemele acestora sunt legate de faptul că sunt expuse izolării sociale și trăiesc adesea în nesiguranță, fără îngrijire medicală sau condiții de lucru adecvate. Ziua internațională a văduvelor a fost adoptată de Organizația Națiunilor Unite, la 21 decembrie 2010, cu prilejul celei de-a 65-a Adunări Generale. În anul 2015, se estima că există, în întreaga lume, potrivit surselor amintite, peste 250 de milioane de văduve și peste 500 de milioane de copii care suferă prin stigmatizare, discriminare și sărăcie, din cauză că și-au pierdut soțul, respectiv tatăl. În România, anual, peste 40.000 de femei își pierd partenerul de viață, iar peste 5.000 au în îngrijire copii minori. (D.L.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.