Jurnalism cetatenesc

Sa se faca frumos centrul orasului, dar nu oricum

Ramona Nicolae
10 oct 2008 786 vizualizări
proiectul de reabilitare a Pietei Unirii, o lupta continua a Directiei pentru Cultura Vrancea

Proiectul de reabilitare a Pietei Unirii da nastere cu fiecare zi care trece la noi probleme insotite si de reactii pe masura. Arhitectul care s-a ocupat de acest proiect de recalificare urbana il acuza pe Directorul Directiei pentru Cultura Vrancea, Paraschiv Usturoi, ca vrea sa-l defaimeze. Acesta este nemultumit de faptul ca pe site-ul acestei institutii a fost postata petitia on-line pentru salvarea Pietei Unirii, arhitectul somindu-l pe director sa retraga materialul pe care nu-l considera corect. In acelasi timp, primarul Decebal Bacinschi a anuntat ca va tine o conferinta de presa la care pot participa cetatenii, dar si reprezentantii diferitelor institutii sau sau membri ai asociatiilor de proprietari din vecinatatea Pietei Unirii. Ce parere au focsanenii despre acest subiect si cit sint ei la curent cu ceea ce se intimpla in centrul orasului puteti citi in rindurile urmatoare:


Ion Dumitru, 58 ani, contabil, Focsani


"Nu am urmarit ziarele noastre cu privire la aceasta reabilitare a Pietei Unirii si nu sint la curent cu problemele care exista. Stiu doar poza prezentata. Nu stiu cine este impotriva acestui proiect de reabilitare si care sint problemele ridicate de Directia de Cultura, dar poate fiecare in parte are dreptate. Cu toate acestea, trebuie sa avem grija sa pastram istoria orasului nostru."


Silica Balin, 51 ani, pensionar, Focsani


"In mare parte stiu despre problemele generate de aceasta reabilitare a Pietei Unirii, dar nu amanunte. Parerea mea este ca centrul istoric trebuie sa se pastreze, chiar daca modernizarea era necesara. Nu trebuie minimalizata importanta si frumusetea bisericii din Piata Unirii. Oricine isi doreste sa se faca frumos centrul orasului, dar nu oricum. Dorim voie buna, veselie, muzica, dar se poate si in alta parte, nu neaparat aici. Sint munteanca si cunosc importanta pietrei de hotar, care ar trebui readusa unde a fost odata. Nu prea mai citesc ziarele pentru a sti exact ce se intimpla, ci doar cind mai am putin timp liber."


Vasilica Bobi, 73 ani, pensionar, Focsani


"Sotul meu a fost arheolog. Ar fi trebuit sa lucreze la acest proiect de reabilitare a Pietei Uniiri, dar din pacate el nu mai este. A fost un pasionat de aceasta munca si s-ar fi implicat cu tot sufletul in aceasta lucrare. Nu prea sint la curent insa cu problemele ridicate de Directia pentru Cultura Vrancea si nenumaratele semnale de alarma ale acesteia, motiv pentru care nu pot spune prea multe. Eu cred ca piatra de hotar trebuie sa fie readusa la locul ei, deoarece pe aici a trecut Milcovelul care despartea Moldova de Muntenia, asa ca dl. Usturoi are perfecta dreptate. Focsanenii ar trebui sa participe la aceasta conferinta de presa a primarului si sa-si spuna parerea despre acest proiect, deoarece este orasul nostru. Trebuie sa se ia in considerare si ce vor focsanenii, iar istoria orasului nu trebuie uitata pentru ca ea este de valoare."


Maricica Popescu, 59 ani, pensionar, Focsani


"Nu stiu amanunte legate de acest proiect de reabilitare a centrului istoric al orasului. Stiu doar pozele afisate in zona. Este bine ca s-a organizat de catre primar o dezbatere publica pe aceasta tema, iar cetatenii ar trebui sa participe. Eu cred ca nici nu era necesara aceasta reabilitare."


Vlad Avasiloaie, 16 ani, Liceul cu Program Sportiv, Focsani


"Nu citesc ziarele, dar internetul il folosesc. Am fost interesat sa gasesc ceva despre aceasta reabilitare a Pietei Unirii, dar nu am gasit nimic. Din pozele afisate in zona am vazut ca va fi o Piata moderna, dar eu cred ca trebuie pastrata istoria si importanta locului. La scoala nu discutam despre acest subiect si nici la orele de istorie cu profesorul, dar cred ca ar fi interesant sa stim amanunte si sa aflam cit mai multe despre istoria orasului nostru. Poate ii si propunem un asa subiect profesorului."


Mioara Apostu, 60 ani, pensionar, Dumbraveni


"Nu sint focsaneanca, dar sint vrinceanca. Nu cunosc prea multe despre acest proiect, ci doar ceea ce este afisat acolo. Nu stiu ce sa spun, daca este bine sau nu sa se refaca centrul orasului Focsani. Asta si pentru ca nu citesc ziarele care sint la noi. Tineretul trebuie intrebat despre asa ceva, ca pentru ei se face, iar noua, pensionarilor, trebuie sa ne dea medicamente si o marire de pensie. Mie nu-mi trebuie refacerea Pietei Unirii, ca miine, poimiine nu mai sint, dar tineretul are viitorul in fata si lui ii trebuie asa ceva."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.