Jurnalism cetatenesc

Dorim viata lunga Ghidului pentru Sanatate!

Ramona Nicolae
9 oct 2008 1054 vizualizări
in fiecare miercuri puteti citi diverse articole pe teme de sanatate ale medicilor vrinceni si nu numai in unicul supliment de sanatate din judet, editat in exclusivitate de Ziarul de Vrancea

Incepind de ieri, ziarul nostru a lansat pentru cititorii sai un nou supliment gratuit, "Ghidul pentru Sanatate", care va cuprinde materiale din domeniul sanatatii scrise de medici reputati din spitale si clinici univesitare. Alaturi de diferite articole medicale, vor aparea aici si raspunsuri la intrebarile adresate de cititorii nostri, pentru a veni in ajutorul lor cu raspunsuri avizate. Medici din Vrancea si din spitalele universitare din Iasi din toate specialitatile vor raspunde saptaminal intrebarilor pe teme medicale adresate de cititori. Asteptam scrisorile si intrebarile dumneavoastra pe adresa redactei: B-dul Unirii nr.17, bl. 37, Focsani - Vrancea, cu mentiunea pe plic "pentru Ghid de Sanatate" sau pe adresa de mail: redactia@ziaruldevrancea.ro . Ce parere au cititorii nostri cu privire la aceasta inedita aparitie editoriala puteti citi in rindurile urmatoare:


Melania Stefan, 32 ani, asistent medical, Focsani


"Astazi am cumparat ziarul deoarece am vazut ca are suplimentul de sanatate si nici nu stiam ca a inceput sa apara in fiecare miercuri asa ceva, si gratuit. Cred ca pentru cei bolnavi este foarte util, deoarece in special ei cauta mereu sa se trateze si chiar cumpara alte publicatii care sint pe piata, dar de multe ori tratamente naturiste."


Viorica Zavati, 65 ani, pensionar, Focsani


"Este bine ca ziarul dumneavoastra are un supliment gratuit de sanatate. Eu nu prea iau ziarul, dar sotul meu da, asa ca voi citi si eu acest supliment cu interes. Eu am probleme reumatice si m-ar interesa articole pe aceasta tema. Am muncit si alergat in tinerete ca nebunii iar acum dam un pumn de bani pe medicamente. De altfel, nici nu prea citesc alte publicatii de acelasi gen care exista pe piata. Doar merg la medici si ma bazez pe sfaturile lor, deoarece am mai multe probleme de sanatate. Stau la rind pentru retete si medicamente, asa ca nici nu ma mai gindesc sa iau ceva de citit din domeniu."


Zamfir Teodorescu, 36 ani, adminstrator firma, Focsani


"Am luat Ziarul de Vrancea, dar nu am avut timp sa citesc suplimentul de sanatate. Mi se pare insa o initiativa foarte buna si vom citi sigur acest supliment. Acest gen de articole, de aparitii sint bune, in special pentru cei care nu au probleme de sanatate, nu doar pentru cei bolnavi. Dimpotriva, trebuie sa fii la curent pentru a evita anumite neplaceri. Cind esti bolnav, deja este prea tirziu sa mai citesti anumite articole."


Costica Iliescu, 65 ani, pensionar, Focsani


"Ziarul de Vrancea il cumpara sotia, iar eu cind ajung acasa il citesc. Acest supliment pentru sanatate care il va oferi ziarul mi se pare o initiativa buna si il consider bine venit, deoarece majoritatea populatiei este predispusa la boli. Mai ales de la o virsta, se adauga stresul de zi cu zi iar problemele pot aparea oricind. Este bun, mai ales pentru cei sanatosi, pentru a sti sa previna anumite boli. Ei trebuie sa aiba grija tot mai mult sa nu se imbolnaveasca, cum sa se hraneasca sanatos. Eu fac tratament de diabet si trebuie sa tin un regim strict, dar care ma cam ameteste pe strada. Aceasta initiativa a ziarului sa aiba o viata cit mai lunga! Ce ma contrariaza pe mine de multe ori este ca apar in publicatii sfaturi cu privire la anumite medicamente, dar cind mergi in farmacii sa intrebi de ele, nu le gasesti din diferite motive, care depind, cred eu, de birocratia de la noi. Ba ca nu este omologat la noi, ba ca nu au aparut inca, ba ca Ministerul nu le-a pus in vinzare si altele."


Lili Anton, 55 ani, casier CFR, Focsani


"Mi se pare o initiativa foarte buna ca ziarul sa aiba un supliment de sanatate saptaminal. Eu cumpar citeva publicatii care sint pe piata, iar de aici incolo il voi lua si pe acesta, mai ales miercurea. Este bine ca putem adresa si intrebari la care ne pot raspunde medicii nostri si cred ca voi face si eu acest lucru. Am avea de altfel multe de aflat la virsta noastra."


Cristina Iancu, 33 ani, pensionar, com. Cirligele


"Sint pentru o perioada scurta in tara si nu prea cumpar publicatiile locale decit rar. Nu stiam ca ziarul dumneavoastra a scos un supliment de sanatate, dar cit voi mai sta acasa il voi cumpara sa vad ce articole sint. Eu cred ca este interesant sa citesti asa ceva. Initiativa mi se pare buna si este cel mai important sa citesti asemenea articole, deoarece ele sint din partea medicilor, iar sfaturile lor ne pot veni in ajutor cind avem nevoie."


Andreea Cristian, 32 de ani, Focsani


"Mi se pare o idee excelenta aparitia acestui ghid pentru sanatate, mai ales ca articolele sint scrise de specialisti avizati. E bine ca va ginditi si la sanatatea cititorilor. Va doresc succes! Sper sa gasesc subiecte interesante, mai ales ca am legatura cu lumea medicala".


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.