Jurnalism cetatenesc

Cea mai buna solutie este casa

Ramona Nicolae
3 oct 2008 1300 vizualizări
vrincenii au de ales intre achizitionarea unui apartament vechi sau a altuia nou

Focsanenii au inceput tot mai mult sa se orienteze spre locuintele noi. In ultimul an, in municipiu s-au ridicat mai multe blocuri private, care au fost foarte repede achizitionate de vrinceni. Este adevarat ca cea mai mare parte a lor au fost cumparate rapid de catre cei care muncesc peste hotare. Acest lucru este mai facil pentru ei, deoarece cistigurile celor care lucreaza in strainatate nu se compara cu cele din tara. Multi tineri doresc sa-si cumpere un apartament, iar mare parte din ei doresc ceva nou, din diverse motive, mai ales ca pretul este cam acelasi cu cel al apartamentelor vechi, iar un credit ipotecar este intre 25 si 30 de ani. Ce parere au vrincenii despre acest subiect puteti citi in rindurile urmatoare:


Nela Martis, 45 ani, asistent medical, Focsani


"Depinde de posibilitatile financiare ale fiecaruia in parte in vederea achizitionarii unui apartament, fie el nou sau vechi. Parerea mea personala este ca intre aceste doua posibilitati eu o aleg pe a treia, casa. La un apartament, fie nou sau vechi, ai vecini care te deranjeaza, sub orice forma. Mi-as lua un teren cit de mic pentru o casa, construiesc acolo atit cit pot, dar este casa mea, pe pamint, unde nu-mi spune nimeni sa nu tin un ciine sau cind sa fac un gratar si nici nu ma inunda nimeni. Asta e cea mai buna solutie dupa parerea mea."


Dorina Morosanu, 38 ani, profesor inginer, Marasesti


"Eu nu locuiesc in Focsani, ci in Marasesti, unde am o casa, asa ca intotdeauna voi opta pentru asa ceva. Si, daca se poate, casa sa fie la periferie, nu in centrul orasului. Nu prea ma mai intereseaza acum apartamentele la bloc, deoarece stiu cum este la casa. Noi ne-am construit-o, stim cit de bine este facuta, asa ca nu avem dubii cu privire la acest aspect."


Iuliana Dima, 25 ani, Focsani


"Nu avem o locuinta, dorim sa achizitionam una, dar este greu la cistigurile din ziua de azi. Parintii mei au un apartament, de pe vremuri, si dorim sa facem din unul vechi altul nou, dar nu se poate asa ceva. Normal ca imi aleg un apartament nou, decit unul vechi, deoarece creditul pe 25 - 30 de ani nu-i usor. Trebuie sa avem incredere in locuintele nou construite, deoarece orice bloc trebuie sa aiba o baza solida. Intr-adevar, cel mai bine este insa sa-ti faci o casa."


Veta Sandu, 46 ani, confectioner, Focsani


"Nu prea se mai construiesc acum blocuri de locuinte, mai ales ca cererea este foarte mare. Avem apartamentul de 30 de ani si as dori sa-l schimb cu unul nou, asta si pentru ca nu prea mai am siguranta pe el. Vrem sa ajutam copiii, dar nu prea putem. Dintr-un apartament vechi nu prea ai ce face. Iti iei un apartament nou, dar cu ce bani? Tineretul nu are ce ipoteca la banca, nici casa, nici masa. Eu cred ca blocurile construite acum nu au o rezistenta foarte buna fata de cele pe care le stim de atitia zeci de ani. Nu mai este rentabil acum sa cumperi un apartament vechi, mai ales cu credit ipotecar."


A. Hotnog, 52 ani, pensionar, Panciu


"Nu stiu sa spun care este solutia cea mai buna, ce este mai indicat sa alegi intre un apartament nou sau vechi, dar pot afirma cu siguranta ca cele vechi sint mai bune decit cele noi. Problema care se pune este daca acestea noi construite sint durabile sau nu."


Lenuta Chirila, 32 ani, Panciu


"Eu optez pentru un apartament nou, dar care este mai ieftin, deoarece salariile nu sint mari. Creditul ipotecar este pe 25 - 30 de ani, ratele sint mari si din acest motiv nu renteaza sa iei unul vechi. Pe de alta parte, conditiile intr-unul nou sint mult mai bune decit in cele vechi."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.