Jurnalism cetatenesc

Este greu sa gasesti un loc de munca, dar am sperante

Ramona Nicolae
29 sep 2008 1214 vizualizări
tinerii care inca nu au un job au avut ocazia sa-si gaseasca unul la Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi

Vineri s-a organizat Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi in sapte localitati din Vrancea, inclusiv in Focsani. Tirgul a fost organizat de Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vrancea si s-a adresat atit absolventilor de studii liceale, cit si celor universitare, pentru ultimii fiind destinate insa doar 13 locuri de munca din partea angajatorilor. Principalele ramuri de activitate care au oferit un loc de munca au fost constructiile, fabricarea articolelor de imbracaminte, industria alimentara, fabricarea de masini, utilaje si echipamente, cele mai multe fiind destinate absolventilor de studii medii: confectioner, lacatus, lucrator comercial, zidar, sudor sau dulgher. Ce parere au citiva din cei prezenti la acest tirg de job-uri despre sansele de a gasi un loc de munca puteti citi in rindurile urmatoare:


Mirela Vasilescu, 24 ani, somer, Focsani


"Imi caut un loc de munca deoarece nu am inca unul. Am fost la Bursa Locurilor de Munca organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vrancea si mi s-a parut interesant. Au fost multe locuri de munca oferite celor doritori. Am sustinut un interviu cu un singur posibil angajator, nu a durat prea mult si acum voi astepta un raspuns. Am cautat un loc de munca unde se cer studii superioare. Este prima data cind vin la acest tirg de job-uri, dar am mai cautat si pe alte cai un serviciu, incercind sa fructific orice oportunitate."


Valerica Vasiloiu, 40 ani, agent vinzari, Focsani


"Am fost reprezentatul unei firme la Tirgul de job-uri care a avut loc vineri, pentru a recruta forta de munca de la noi. Posturile au fost atit pentru cei cu studii medii, cit si cu studii superioare. Firma unde lucrez eu acum este din Tirgoviste, dar doreste colaborare cu agenti din Focsani. Am stat de vorba cu citiva doritori, cineva si-a lasat CV-ul, urmind sa vedem ce se hotaraste. Personalul il recrutam pe diverse cai, prin anunturi in ziare sau prin accesarea internetului. Intr-adevar, la angajare au prioritate tinerii."


Catalina Toma, 40 ani, somer, Focsani



"In acest moment nu am un loc de munca si doresc sa fac un curs pentru a ma orienta catre un alt domeniu, diferit de cel in care am lucrat pina acum. Am fost la Bursa Locurilor de Munca de vineri si m-am interesat mai mult de un posibil curs pe care l-as putea face. Am gasit ceva si acum astept sa vad cind se va organiza. Sper sa fie mai bine in viitor. Cred ca sint bune aceste tirguri pentru cei care nu au un loc de munca, chiar daca am venit pentru prima data."


Raluca Panaite, 23 ani, somer, Focsani


"Eu am terminat o facultate si am fost pentru prima data la un tirg de job-uri de aici din Focsani. Au fost foarte putine locuri de munca oferite celor cu studii superioare, ceea ce este cam dezamagitor pentru noi, cei care dorim sa ne angajam si nu avem unde. Caut mereu anunturile din ziar, sint cam putine la nivelul orasului, dar mai am sperante inca. Nu am gasit nimic la acest tirg care sa se potriveasca la ceea ce am terminat eu, dar voi mai participa cind va mai fi. Sint somer la ora actuala."


Marilena Croitoru, 33 ani, Focsani


"Nu am un loc de munca acum. Eu sint din Sibiu, am lucrat o vreme in Italia, iar dupa casatorie am venit aici in Focsani. Imi caut un post de confectioner, deoarece asta am lucrat pina acum. Este greu sa gasesti un loc de munca azi, dar am sperante ca voi gasi ceva. Am fost pentru prima data la un tirg de job-uri si voi mai participa si pe viitor daca nu-mi voi gasi nimic. Din alte surse nu am cautat un serviciu, dar auzind ca este tirgul am fost si eu sa vad ce pot gasi."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.