Jurnalism cetatenesc

Pentru prima data este apreciat omul din umbra

Ramona Nicolae
27 sep 2008 984 vizualizări
elevii olimpici au fost recompensati, iar cadrele didactice indrumatoare au primit diplome de excelenta

In cursul diminetii de ieri, elevii vrinceni care au obtinut premii la olimpiade si concursuri, atit la fazele judetene cit si la cea nationala, au primit recompense si aplauze din partea Inspectoratului Scolar. Alaturi de ei s-au aflat si profesorii care i-au indrumat in tot ce au facut, cu deosebirea ca si acestia au primit cite o diploma de excelenta, ca recunoastere a muncii lor. Cum au primit toate acestea elevii, dar mai ales cadrele didactice puteti citi in rindurile urmatoare:


Andreea Palade, 19 ani, studenta, Focsani


"Am terminat liceul anul acesta si sint studenta acum la Relatii Internationale. Pot spune ca in fiecare an m-am bucurat de o prezenta nationala la concursuri, la doua materii. In clasele a IX-a si a X-a la romana si iar in ultimii doi ani la franceza, obtinind mentiune la aceste materii in toti anii. Pasiunea pentru ele este din gimnaziu, cind am avut doua profesoare foarte dragute care mi-au insuflat ceva frumos, continuind apoi doamnele profesoare din liceu. Este bine ca elevii talentati sint recompensati intr-un fel, indiferent cu ce si cu cit."


Petrea Oprea, 53 ani, inginer mecanic, Grup Scolar Transporturi Auto, Focsani


"Am pregatit elevi de clasa a XI-a pentru mecatronica, o olimpiada interdisciplinara de liceu, pentru disciplinele tehnice. Am mai avut rezultate foarte bune pina acum, dar mai mult pe partea de Scoala de Arte si Meserii. Pe liceu este primul premiu. Avem elevi care sint pasionati de asa ceva, iar majoritatea urmeaza mai departe studiile universitare in domeniu. Am primit o diploma de excelenta pentru rezultatele elevilor nostri si un buchet de flori. Ceea ce ne multumeste acum este ca pentru prima data este apreciat omul din umbra, deoarece in rest, totul a fost pe cheltuiala noastra, cu masinile noastre. Trebuie sa muncesti mult pentru a face performanta."


Vasile Ceafalau, 34 ani, inginer mecanic, Grup Scolar Transporturi Auto, Focsani


"Am obtinut cu elevul Ilie Traian locul I la mecatronica pe tara, olimpiada interdisciplinara pentru liceu, la disciplinele tehnice. Este primul premiu intii pe tara, la acest liceu, dar rezultate deosebite am mai avut pina acum. Majoritatea elevilor buni merg mai departe si studiaza la Brasov sau Bucuresti o facultate de profil tehnic. Am primit o diploma de excelenta si flori, dar ne bucuram ca am facut un lucru bun cu elevii si i-am indrumat catre o cariera frumoasa. Avem si un absolvent care acum este cadru didactic la un alt liceu, tot cu un profil tehnic. Ne bucuram sa avem elevi buni, rezultate bune cu ei si copiii sint multumiti."


Lamiita Serban, 38 ani, profesor istorie, Colegiul National "Al. I. Cuza", Focsani


"Diploma si florile pe care le-am obtinut inseamna recunoasterea muncii noastre cu elevii, deoarece noi nu sintem recompensati. Este o munca de ani de zile, iar rezultatul obtinut nu este unul intimplator. Fetita pe care am pregatit-o eu se numeste Carbunaru Maria si a obtinut pentru clasa a X-a mentiune la istorie. Am doi ani de cind sint la Cuza, inainte fiind la Pedagogic, unde am avut rezultate la concursul «Cultura si Civilizatie romaneasca». Trebuie stimulati mult mai mult copiii, deoarece multi dintre ei nu au posibilitati, iar premiul substantial in bani ar conta, dar Ministerul nu da bani multi la aceste premii. Copiii sint foarte buni, dar si munca noastra este importanta, daca ii pregatim."


Carmen Atarcicov, 47 ani, profesor istorie, Colegiul National "Unirea", Focsani


"Pentru eleva mea de clasa a X-a, Teodora Bratu, am primit diploma de excelenta si florile, pentru olimpiada de istorie. Ea participa la olimpiada din clasa a VIII-a si a luat mereu mentiune. A obtinut 9,25, si doar mentiune cu acest rezultat, asta dovedind nivelul ridicat de concurs. Eu am o motivatie de moment sa predau si sa lucrez cu elevii, pentru a fi in forma, deoarece daca n-as exersa, director fiind, in momentul in care as trece la catedra s-ar observa diferenta. Generatia noastra munceste si in virtutea inertiei si din convingere, iar rasplata materiala pentru rezultatele obtinute cu elevii nu este pe primul loc."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.