Jurnalism cetatenesc

A fost o zi vesela, nu posomorita, deoarece a inceput scoala

Ramona Nicolae
16 sep 2008 943 vizualizări
ieri, elevii mai mici s-au mai mari s-au intilnit cu profesorii si colegii de clasa

Ieri a sunat din nou clopotelul, pentru prima data in acest nou an scolar. Emotiile fiecarui elev in parte au fost diferite, de la cel mai mic de clasa intii, pina la cel mai mare de clasa a XII-a. Alaturi de ei, multi parinti si cadre didactice, la fel de emotionati. Majoritatea au gasit pe 15 septembrie si ceva imbunatatiri in salile de clasa, astfel ca bucuria revederii, dupa vacanta de vara, a fost sporita. Cu ce emotii incep fiecare in parte anul scolar 2008 - 2009 puteti citi in rindurile urmatoare:


Maria Nica, profesor, Grup Scolar Industrie Usoara, Focsani


"Ziua de 15 septembrie este un inceput pentru toata lumea, pentru cadrele didactice, dar si pentru elevi si parinti. Este o zi deosebita. Incercam sa ne implicam in tot ceea ce inseamna scoala, mai ales ca la unitatea noastra de invatamint sint mari probleme, din toate punctele de vedere. Conteaza foarte mult modul in care se implica parintii, elevii, dar si profesorii in activitatea de invatamint. Sint si diriginte in acelasi timp, am clasa a XII-a si chiar am discutat din prima zi ce inseamna ultimul an de liceu pentru ei. I-am simtit mai seriosi, mai implicati. Va fi un final cu surprize pentru ei si as dori ca toate sa fie placute."


Amalia Amira Giuclea, 10 ani, clasa a IV-a, Scoala "Anghel Saligny", Focsani


"Chiar daca a fost urit afara, pentru mine nu a fost o zi posomorita, ci chiar vesela, deoarece a inceput scoala si voi vedea manualele de anul acesta, care dau o atmosfera de nou. Eu am o singura prietena, foarte buna, si cu ea abia asteptam sa ma intilnesc. Este ultimul an cu doamna invatatoare, iar cind voi termina clasa a IV-a si imi va parea rau, atunci pot spune cum este sa fii trist. Acum ma bucur doar de anul care va urma la scoala. Imi doresc sa am si note bune, dar cel mai mult vreau ca in fiecare zi de vineri sa vina la mine acasa prietena mea, mai ales ca nu ne-am intilnit in aceasta vacanta de vara."


Andreea Stefan, 15 ani, clasa IX-a, Colegiul National "Unirea", Focsani


"Este foarte emotionant inceputul anului scolar, mai ales ca este primul an de liceu pentru mine. Vom avea colegi noi, profesori noi, totul va fi nou in jurul nostru si vor fi si alte cerinte la ore. Ne dorim ca la inceput profesorii sa fie intelegatori cu noi, iar noi sa avem putere de munca pina in clasa a XII-a si chiar mai departe. Mi-a fost foarte greu sa ma despart de scoala generala si de colegi, unde am avut profesori extraordinari si multi prieteni. Au fost si neintelegeri intre noi, dar au trecut, au fost si multe bucurii insa. Ne gindim ca sfirsitul scolii generale este inceputul vietii de liceu si cred ca va fi ceva frumos. Oricum, imi cunosc majoritatea colegilor de liceu, unii sint de la aceeasi scoala, dar si de la centrul de excelenta unde mergeam pina acum."


Cristina A. Croitoru, clasa IX-a, Colegiul National "Unirea", Focsani


"Sint emotii in prima zi de scoala, care au fost amestecate cu frigul de afara. Mi-am dorit din tot sufletul sa fiu eleva la Colegiul Unirea si ma bucur mult ca am reusit acest lucru. L-am ales datorita prestigiului pe care il are, dar si profilului pe care-l urmez, de stiinte sociale. Va fi mai greu acum la inceput pina ne acomodam unii cu altii, mai ales ca cerintele profesorilor vor fi altele de cele cu care ne-am obisnuit in scoala generala. Va fi si o alta atmosfera intre noi colegii, poate mai distractiva. Va fi oricum altfel decit scoala generala."


Roxana Radulescu, 16 ani, clasa IX-a, Colegiul National "Unirea", Budesti


"Este frumoasa ziua de 15 septembrie, chiar daca temperaturile au fost cam scazute. Sint in clasa a IX-a si va fi diferit de scoala generala de pina acum. Totul va fi nou pentru noi. Va fi mai mult de munca si de invatat pina acum, dar sigur va avea si parti bune. Va fi mai dificil pina ne acomodam cu noii colegi, cu profesorii. Cred ca va fi altfel in ceea ce priveste atmosfera in liceu decit cea din scoala generala, una mai frumoasa, mai distractiva".


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.