Jurnalism cetatenesc

Abia asteptam sa intram la ora, sa ne mai detasam de problemele organizatorice

Ramona Nicolae
13 sep 2008 1484 vizualizări
vacanta este pe sfirsite, luni incepe un nou an scolar

Vacanta elevilor s-a cam incheiat, iar ei se pregatesc de ceva timp pentru inceperea noului an scolar, de la cel mai mic, la cel mai mare. La fel au facut si directorii de scoli si licee din judet, care au trebuit sa pregateasca unitatile de invatamint pe care le conduc, in functie de bani si necesitati. Pe linga igienizari si reparatii, cei din mediu rural trebuie sa asigure si incalzirea in scoli, adica sa mai faca demersuri, in caz ca e nevoie, pentru achizitionarea lemnelor si combustibilului lichid pentru centralele termice. Unele unitati au avut parte de lucrari de intretinere sau sa incerce sa obtina autorizatia de functionare. Cu ce probleme se confrunta directorii de scoli sau licee din judet si cum intimpina ei noul an scolar puteti citi in rindurile urmatoare:


Rodica Dodoiu, director Scoala cu clasele I-VIII Tifesti


"Scoala noastra este reabilitata de acum trei ani. Avem centrala termica pe lemne, asa ca problema principala pentru fiecare an scolar este asigurarea lemnelor. Sint conditii bune pentru inceperea scolii. Elevii sint in jur de 160, de la clasa I pina in clasa a VIII-a. Din pacate, sintem in regres. Avem o singura clasa I, dar si aceasta la simultan, cu clasa a III-a. Nu prea mai speram sa creasca numarul elevilor, deoarece populatia comunei este cam imbatrinita si sint plecati si multi tineri."


Gratiela Cornea, 40 ani, director Scoala cu clasele I-VIII Nistoresti


"Sint director la Scoala din Nistoresti de anul acesta. Asteptam cu draga inima inceperea scolii, la fel ca si copiii. Scoala noastra este noua, avem centrala termica pe lemne, mobilier nou, asa ca probleme deosebite nu sint deocamdata. Avem cam 90 de elevi la aceasta scoala, de la clasa I la clasa a VIII-a. Sint ceva emotii acum, la startul noului anului scolar, fiind si eu la inceput in aceasta functie."


Elena Pavil, 39 ani, director Scoala cu clasele I-VIII Naruja


"Scoala noastra intra in reabilitare si se pare ca lucrarile incep cu 15 septembrie. Sint niste lucrari medii, care nu vor afecta activitatea profesorilor si elevilor. Nu lucram in schimburi, avem spatiu destul, iar conditiile in general sint bune. Lucrarile nu influenteaza negativ pe nimeni. Noi sintem scoala coordonatoare, iar cu tot cu prescolari avem 267 de copii, din care 146 elevi in clasele I - VIII. Sint director aici de trei ani, nu avem un colectiv prea mare, dar ne intelegem destul de bine."


Mirela Manolache, 41 ani, director Scoala cu clasele I-VIII Rastoaca


"Incepem scoala, dar putin cam obositi. Este al treilea an de cind sint director la scoala Rastoaca. Ea este inca in reabilitare, am avut lucrari in executie in aceasta vara, iar acestea s-au desfasurat cu dificultate deoarece nu am primit fondurile in timp util. Au fost de altfel si lucrari grele, dar am avut totusi sprijinul primariei, in persoana primarului Vasile Dima, dar si a consilierilor locali. Urmeaza sa mai suportam putin lucrarile. Manuale scolare avem, la fel si autorizatie sanitara de functionare. Asteptam elevii si piticii de gradinita, care sint in total 287. Asteptam sa incepem scoala pentru a ne mai odihni si a intra in normalitate. Cind stii ca intri la ora, te relaxezi, te detasezi de celelalte probleme organizatorice."


Tiberiu Dima, 50 ani, director Scoala "Ion Basgan", Focsani


"La scoala noastra s-au facut lucrari de igienizare, mici reparatii, curatenie, deoarece nu am beneficiat de o reparatie capitala. Totul s-a facut din fondurile noastre si de la primarie. Eu cred ca sintem intr-o stare buna acum. Asteptam si noi cu emotie inceperea anului scolar, la fel ca si copiii. Impreuna cu scoala din Mindresti, care ne este arondata, avem aproape 1.000 de elevi, in clasele I-VIII. Numarul elevilor a scazut in ultimii ani la mai toate scolile, datorita natalitatii scazute, plecarilor in strainatate si altele. Dar se pare ca va mai creste totusi. Eu sint director de patru ani aici, este si greu pentru ca ai multe probleme de rezolvat, dar cind ai colegi buni, rezultatele sint pe masura."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.