Jurnalism cetatenesc

Cum să cureţi cuptorul aragazului fără prea mari bătăi de cap

Ziarul de Vrancea
26 apr 2017 1361 vizualizări
Operaţiunea de curăţare a cuptorului aragazului este una detestată de marea majoritate a gospodinelor. Iată cum puteţi să faceţi această operaţiune una plăcută, şi mai ales să nu fie nevoie să inhalaţi mirosul puternic de chimicale din produsele de curăţare pe care le găsiţi în comerţ.

Curăţarea cuptorului se va face în două etape: prima etapă constă în curăţarea spaţiului interior, iar a doua presupune curăţarea geamului uşii cuptorului. Pentru aceasta ai nevoie de un prosop, un castron mic, oţet de mere, apă, sticlă cu pulverizator şi bicarbonat de sodiu. 

Pentru a curăţa cuptorul se scot etajerele din cuptor. Într-un vas se pun câteva linguri de bicarbonat de sodiu şi se amestecă cu puţină apă, până obţineţi o pastă omogenă, dar nu foarte groasă, astfel încât să fie uşor de aplicat pe suprafeţele care necesită curăţare. După aplicare, întindeţi bine pasta peste tot interiorul cuptorului. La contactul cu grăsimea şi murdăria, bicarbonatul de sodiu va căpăta o culoare maronie. Lăsaţi pasta să acţioneze peste noapte. Ca să lucreze eficient, este indicat să aşteptaţi aproximativ 12 ore. A doua zi, cu un prosop umed pentru a îndepărta cât mai mult din stratul de bicarbonat se şterge interiorul cuptorului pe supravaţa căruia trebuie să îl pulverizati în prealabil oţet, pentru ca reziduurile de bicarbonat să poată fi înlăturate mai uşor. Ştergeţi bine interiorul cuptorului cu un prosop umed. La final, aprindeţi cuptorul, reglaţi-l la foc mic şi lăsaţi-l să se usuce bine la căldura, timp de 15-20 de minute. 

Pentru geamul cuptorului, combinaţi bicarbonat de sodiu cu apă şi oţet pentru a prepara o pastă groasă. Aplicaţi pasta peste geamul murdar şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 30 minute. Folosind un prosop, stergeţi bine geamul.

Rezultatele vă vor lăsa fara cuvinte. (D.L.)

 

Cititorii fac ştirile!

Dacă cunoaşteţi trucuri care pot face mai uşoară viaţa unei gospodine, le aşteptăm pe adresa redacţiei Ziarului de Vrancea. Cele mai interesante vor fi publicate în pagina de Jurnalim Cetăţenesc. 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.