Parfeu de Cocos cu Ciocolată
● 3 gălbenușuri
● 200 gr zahăr
● ½ l lapte
● 200 g de cocos ras dezhidratat
● 250 ml frișcă lichidă
● 50 gr ciocolată neagră/menaj
Mod de preparare
Frecați bine gălbenușurile cu zahărul. Într-o crăticioară încălziți laptele, să fie doar căldut. Peste zahărul cu gălbenușurile adăugați cocosul și laptele călduț puțin câte puțin. Puneți toată compoziția într-o crăticioară pe foc mic. Amestecați în continu, până când se absoarbe tot laptele și devine ca o cremă densă (se umflă cocosul). Totul durează cam 10-12 minute, atenție, nu trebuie să fiarbă, deci flacăra mică. Trageți deoparte și lăsați să se răcească. Între timp topiți ciocolata. Căptușiți o formă de chec cu hârtie de cuptor udă și stoarsă. Turnați pe fundul formei ciocolată și o întindeți cu lingurița pe toată suprafața. Puneți forma în congelator.. sau frigider să se întărească. Bateți bine frișca lichidă cu 1-2 linguri de zahăr până se întărește bine. Când compoziția de cocos s-a răcit, adăugați frișca bătută. Încorporați încet frișca, amestecând de jos în sus. Vărsați în forma de chec, peste stratul de ciocolată întărită. Puneți în congelator minim 6 ore, până s-a întărit suficient. Scoateți parfeul din formă, dezlipiți hârtia și puneți-l pe un platou. Decorați cu cocos ras.
Tăiați în felii (după circa 10 minute), și serviți eventual cu topping de ciocolată.
Sursa vreaudouaportii.ro.