Jurnalism cetatenesc

Parfeu de Cocos cu Ciocolată

Ziarul de Vrancea
10 apr 2017 1146 vizualizări
Ingrediente

● 3 gălbenușuri

● 200 gr zahăr
● ½ l lapte
● 200 g de cocos ras dezhidratat
● 250 ml frișcă lichidă
● 50 gr ciocolată neagră/menaj


Mod de preparare
Frecați bine gălbenușurile cu zahărul. Într-o crăticioară încălziți laptele, să fie doar căldut. Peste zahărul cu gălbenușurile adăugați cocosul și laptele călduț puțin câte puțin. Puneți toată compoziția într-o crăticioară pe foc mic. Amestecați în continu, până când se absoarbe tot laptele și devine ca o cremă densă (se umflă cocosul). Totul durează cam 10-12 minute, atenție, nu trebuie să fiarbă, deci flacăra mică. Trageți deoparte și lăsați să se răcească. Între timp topiți ciocolata. Căptușiți o formă de chec cu hârtie de cuptor udă și stoarsă. Turnați pe fundul formei ciocolată și o întindeți cu lingurița pe toată suprafața. Puneți forma în congelator.. sau frigider să se întărească. Bateți bine frișca lichidă cu 1-2 linguri de zahăr până se întărește bine. Când compoziția de cocos s-a răcit, adăugați frișca bătută. Încorporați încet frișca, amestecând de jos în sus. Vărsați în forma de chec, peste stratul de ciocolată întărită. Puneți în congelator minim 6 ore, până s-a întărit suficient. Scoateți parfeul din formă, dezlipiți hârtia și puneți-l pe un platou. Decorați cu cocos ras.
Tăiați în felii (după circa 10 minute), și serviți eventual cu topping de ciocolată.

 

Sursa vreaudouaportii.ro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.