Jurnalism cetatenesc

Un copil furios

Ziarul de Vrancea
29 mar 2017 719 vizualizări
Să ții furia în tine e ca și cum ai prinde un cărbune încins pe care vroiai să-l arunci în altcineva. Tu o să te arzi! - BUDDHA

Știai că furia se aseamănă cu un foc? 

Este un foc de artificii, o explozie de culoare pe cerul nopții. Pornește de la o scânteie și aprinde în noi energie și determinare. Dar flacăra poate, de asemenea, să scape de sub control și să provoace o mulțime de probleme. Comportamentul este rezultatul combinației dintre gene,  temperament și educație și poate duce la o explozie care va avea urmări toată viața. Copiii din școala primară care explodează repede nu-și pot rezolva ca prin magie această problemă. Peste ani și ani vei vedea cum le vine greu să facă față situaților dificile.

Nimeni nu își dorește asta pentru copilul lui. Atunci când copilul își stăpânește furia, este plăcut de colegi, are mai mulți prieteni, se descurcă mai bine la școală, pur și simplu sunt mai fericiți. Și vei fi fericită și tu. Nu vrem să transmitem copilului că nu ar trebuie să simtă furia, dar vrem să îl învățăm să țină furia în frâu și s-o folosească pentru a fi constructivă și nu distructivă.

Furia este o emoție normală, sănătoasă.

"Furia este combustibilul nostru, dându-ne energia de care avem nevoie pentru a îndepărta ceea ce nu e în regulă. Dar are și un dezavantaj. Furia poate scăpa de sub control și poate lua proporții dezastruoase. Poate fi gestionată greșit sau poate fi exprimată în moduri dureroase. Copiii au tendința de a simți furia ca ceva care li se întâmplă. Nu le convine ce spune sau ce face cineva și BUM!, se înfurie." -Dawn Huebner

Știi deja că furia acționează în corpul tău ca un combustibil. Pentru a scăpa de ea trebuie să o arzi. Una dintre metodele de  a arde  energia mânioasă este activitatea fizică. Ia-ți bicicletă, fă sărituri sau ieși cu câinele la plimbare sau, pur și simplu, aleargă prin parc! Viața va fi plină de bucurie și liniște dacă în familie este pace.

 

Carmen Dobre - psiholog


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.