Calendarul zilei: Istoria zilei de 24 martie
1562: Diaconul Coresi a început, la Brașov, tipărirea unui Tetraevanghel slavon. Lucrarea facea parte dintr-o serie mai amplă, de peste 15 volume.
1714: În urma conflictului dintre Constantin Brâncoveanu și boierii Cantacuzini, domnul, reclamat la Poartă, este mazilit. Fiul stolnicului Constantin Cantacuzino, Ștefan, capătă domnia.
1721: Johann Sebastian Bach dedică șase concerte lui Christian Ludwig, margraf de Brandenburg-Schwedt, astăzi numite Concertele brandenburgice, BWV 1046-1051.
1818: Gheorghe Lazăr a fost numit „dascăl" de aritmetică, geometrie și geografie la Școala de la „Sfântul Sava", unde a inaugurat cursurile în limba română.
1882: Robert Koch, medic și microbiolog german, a anunțat descoperirea mycobacterium tuberculosis bacteria responsabilă pentru tuberculoză.
1924: Formarea primului guvern republican grec, în frunte cu Alexandros Papanastasiu.
1965: Funcția de președinte al Consiliului de Stat al României a revenit lui Chivu Stoica, în urma decesului lui Gheorghe Gheorghiu-Dej.
1949: Filmul „Hamlet", regizat de Laurence Olivier, a fost prima peliculă britanică ce a câstigat un premiu Oscar.
1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații.
1990: Poezia „Un răsunet”, de Andrei Mureșanu devine imnul național al României.
1999: Începe Operațiunea Forțele Aliate a NATO împotriva Iugoslaviei. La data de 24 martie 1999, secretarul general al NATO, Javier Solana a ordonat lansarea bombardamentelor aeriene împotriva Iugoslaviei, oprite la 10 iunie, după retragerea trupelor iugoslave din provincia sârbă Kosovo, cu populaţie majoritar albaneză.
2001: A avut loc redeschiderea oficială a Galeriei de Artă Românească Modernă din cadrul Muzeului Național de Artă al României.
2002: Halle Berry devine prima actriţă afroamericană care câştigă premiul Oscar la secţiunea ''Cea mai bună actriţă'', pentru rolul din ''Mingea monstrului''.
2015: Zborul 9525 al Germanwings aflat pe ruta Barcelona, Spania – Düsseldorf, Germania cu 150 de persoane la bord se prăbușește într-o regiune muntoasă a Alpilor în apropiere de Digne-les-Bains, în sudul Franței. Două zile mai târziu, după cercetarea cutiei negre, procurorii francezi declară că dovezile susțin concluzia că Andreas Lubitz, copilotul german, a prăbușit în mod deliberat avionul.