Jurnalism cetatenesc

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei

Ziarul de Vrancea
23 mar 2017 709 vizualizări
Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC), marcată la 24 martie, evidențiază momentul din 1882, când Robert Koch a informat oficial comunitatea științifică internațională că a descoperit bacilul TBC.

 Potrivit site-ului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Ziua mondială a luptei împotriva tuberculozei reprezintă o oportunitate pentru a avertiza asupra incidenței acestei boli, pentru a promova metodele de prevenție și control. De asemenea, reprezintă o oportunitate de a mobiliza mediile politic și social pentru succesul strategiei OMS de eradicare a bolii. Această strategie are ca scopuri-țintă reducerea ratei mortalității din cauza TBC cu până la 95% și reducerea apariției de cazuri noi de îmbolnăvire cu până la 90% între 2015 și 2035. Tuberculoza (TBC) este a doua cauză de mortalitate, după HIV/SIDA, la nivel mondial. Acestă boală este provocată de un bacil (Mycobacterium tuberculosis), care afectează cel mai des plămânii. Se răspândește de la o persoană la alta prin aer. Când oamenii cu tuse TBC pulmonară strănută sau împrăștie particule de salivă, ele propagă germenii TBC în aer. O persoană care inhalează acești germeni se poate infecta. (ZV)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.