Jurnalism cetatenesc

O seară la operă plină cu clipe de emoție

Iuliana Prunilă Negoiţă
17 mar 2017 1181 vizualizări
Luni, 13 martie, începând cu ora 19.00, focșănenii au fost invitați la operă. Concertul vocal-simfonic al Orchestrei de Cameră Unirea a avut loc la Sala Mare a Ateneului Popular ,,Mr. Gh. Pastia” în cadrul Stagiunii 2016-2017.

A fost o seară plină de emoție… O seară în care spectatorii prezenți au primit în dar, de la începutul și până la sfârșitul spectacolului, crâmpeie de fericire. Programul serii a cuprins arii din opere şi operete celebre: „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus MOZART, „La Traviata” de Giuseppe VERDI, „Tosca” şi „Gianni Schicchi” de Giaccomo PUCCINI, „Elixirul dragostei” de Gaetano DONIZETTI, „Carmen” de Georges BIZET, „Văduva veselă” de Franz LEHAR şi „Liliacul” de Johann STRAUSS. Solista invitata, GABRIELA IŞTOC , una dintre tinerele soprane din România reprezentative pentru publicul occidental, și-a sedus și încântat auditoriu cu fiecare arie interpretată.

Două ore fără griji, doar bucurie

Tenorul PAUL LUNGU, la fel ca și colega lui de scenă a dăruit multă emoție în timpul interpretării, ce i-a fost înapoiată la final sub forma ropotelor de aplauze. Conducerea muzicală a acestei minunate seri de operă a fost asigurată de VINCENT GRUGER. Timp de două ore pentru cei prezenți în sala de spectacol nu au mai existat probleme, griji sau suferință, ci doar bucurie. Acest spectacol de operă n-a însemnat doar un răsfăț al simțului auditiv, ci o adevărată lecție de viață prin care o soprană, un tenor și o minunată orchestră ne-au învățat că muzica poate face viața mai frumoasă. Când am părăsit Sala Mare a Ateneului Popular m-am gândit că organizatorii ar fi trebuit să scrie la intrare: AICI SE DĂRUIEȘTE FERICIRE.

P.S. Singurul meu regret a fost că n-au participat la această seară de operă, în cadrul proiectului FOCȘANIUL MELOMAN, mai multe persoane cu dizabilități dar cine știe, poate că până la următorul spectacol această frumoasă inițiativă va ajunge la cei cărora li se adresează. Conform zicalei că nici o faptă bună nu rămâne nerăsplătită, se pare că au fost voci care au criticat acest proiect, spunând că inițiatoarea ar vrea să care persoanele cu dizabilități ca pe niște saci de cartofi la spectacol, dar eu sunt convinsă că acele voci nu știu ce înseamnă să stai izolat în propria locuință iar fiecare ieșire din casă să fie un eveniment.

Iuliana Prunilă Negoiţă

Iuliana Prunilă-Negoiţă  este autoarea unui blog în care scrie despre problemele cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi persoanele cu dizabilităţi, http://iuli-ana.blogspot.ro, dar face parte şi din echipa unui site destinat, de asemenea, persoanelor cu dizabilităţi: www.dizabil.eu.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 2739 zile, 21 ore, 11 minute, 41 secunde
A fost așa de frumos, ce rău îmi pare ca nu am fost și eu.
Gabriel, acum 2739 zile, 21 ore, 47 minute, 44 secunde
Inainte de a folosi o expresie [sac de cartofi ] asigurati-va ca ii cunoastei intelesul ,de ce nu o intrebati pe Alexandra Tataru ce inseamna si vai ce rusine , cum, persoanele cu handicap nu sunt citeste integral
Vali Crintea, acum 2740 zile, 4 ore, 20 minute, 17 secunde
A fost un concert pentru care organizatorii si artistii chiar merita felicitati! http://valicrintea.info/blogosfera-vrancea/invitatia-la-opera-a-fost-onorata/
Vali Crintea, acum 2740 zile, 4 ore, 22 minute, 35 secunde
A fost un concert vocal simfonic pe cinte! felicitări organizatorilor!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.