Jurnalism cetatenesc

Brioşe cu afine şi nucă de cocos

Ziarul de Vrancea
23 feb 2017 392 vizualizări
Fă aceste brioşe delicioase cu afine şi nucă de cocos cu minimum de efort. De asemenea, costul ingredientelor nu îţi va face mare gaură în buget. Dacă le faci o dată, o să ajungi să le faci încontinuu, deoarece vei începe să le îndrăgeşti.

Ingrediente

250 g făină

150 g afine

50-100 g nucă de cocos

170 g zahăr

2 linguriţe praf de copt

1-2 ouă mici

120 ml lapte

2 fiole esenţă de vanilie

75 ml ulei

Preparare

Preîncălzeşte cuptorul. Unge cu ulei şi tapetează cu hârtie de brioşe o formă specială de copt. Într-un bol mediu, combină ingredientele uscate (făina, zahărul, fulgii de cocos, praful de copt, sarea). Într-un alt bol, bate ouăle, adaugă uleiul, laptele, esenţa de vanilie şi apoi adaugă peste ingredientele uscate. Adaugă şi afinele (spălate în prealabil), amestecă uşor cu o spatulă. Repartizează, în mod egal, compoziţia în formele din tava de brioşe. Dacă vrei, mai presară un pic de zahăr deasupra şi fulgi de cocos. Pune-le la cuptor pentru circa 25 de minute sau până când se rumenesc bine (poţi verifica dacă sunt făcute, introducând o scobitoare în brioşe: dacă aluatul nu se prinde de ea, poţi să le scoţi din cuptor).

Poftă bună!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.