Jurnalism cetatenesc

Prajitura cu cremă de lapte

Ziarul de Vrancea
19 ian 2017 975 vizualizări
Ingrediente pentru foi (2 foi):

8 ouă

240 gr zahar 

210 gr făina 

30 gr cacao 

1 plic zahăr vanilat 

esenţă de rom 

un varf de cuţit sare

Ingrediente pentru cremă :

300 ml frişcă lichidă 

350 ml lapte condesat 

100 ml lapte 

15 gr gelatină 

50 gr miere 

esenţă vanilie 

2 plicuri zahăr

Ingrediente decor:

100 gr ciocolată albă 

o ligură lapte 

o lingură unt 

nucă de cocos

Mod de preparare:

Pentru început se prepară crema, pentru a se întări pană ce se fac foile. Gelatina se dizolvă în lapte şi se pune pe baie de aburi pană începe să facă puţină spumă. Gelatina se lasă să se răcească puţin. Laptele condesat se amestecă cu mierea, esenţa de vanilie, zahărul vanilat şi gelatina turnată în fir subţire. Se bate frişca, după care se pune peste compoziţia de lapte condesat şi se dă la rece. 

Mod de preparare foi: 

Gălbenuşurile se bat cu zahărul şi zahărul vanilat pană se deschid la culoare. Peste acestea se adaugă făina amestecată cu cacaua. În compoziţia obţinută se pune şi romul. Albuşurile se bat spumă cu sarea şi se amestecă treptat în compoziţia de gălbenuşuri cu ajutorul unui tel. Aluatul se împarte în două şi se coace separat într-o tavă tapetată cu făină cu diametrul de 38×26 cm .Se coc şi se lasă să se răcească. După ce s-au răcit se pune crema între cele două blaturi şi se dă la rece pană se prepară glazura. Ciocolata, untul şi laptele se topesc pe foc pană devin lichide, după care se întind pe prajitură şi se presară cu nucă de cocos. Prajitura se dă la rece pentru aproximativ 2 ore. Poftă bună!

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.