Jurnalism cetatenesc

5 reguli de respectat pentru a face cele mai bune prăjituri

Ziarul de Vrancea
11 ian 2017 855 vizualizări
Ca să fii un patiser foarte bun, trebuie să lucrezi cu precizie, după reguli şi după cantităţi, cunoscand secretele meseriei.

1. Foloseste ingrediente la temperatura camerei

Ai observat probabil că foarte multe reţete cer ca untul, ouăle şi laptele să fie la temperatura camerei. Este un pas pe care nu trebuie să-l ignori. 

2. Pregateşte corect tăvile

Ca să eviţi un dezastru în bucătărie, dar şi ca să obţii cele mai bune rezultate, unge bine tăvile şi tapează-le cu făină. 

3. Cantăreşte ingredientele

Cand vine vorba de copt, nu e recomandat să pui ingrediente “după ochi”. Ca să eviţi erorile de la bun început, cantăreşte-le şi respectă-le cu sfinţenie. 

4. Foloseşte sare

Chiar dacă găteşti preparate dulci, sarea este un ingredient care nu trebuie să lipsească. Un varf de cuţit nu sărează deserturile, ci le schimbă gustul în bine şi potentează aroma altor ingrediente.

5. Lasă-le să se răcească

Este o regulă greu de respectat, ştim. Însă dacă le laşi să se răcească după ce le scoţi de la cuptor, vor avea textura corectă şi vor fi mai uşor de manipulat. 

Sursa: www.bonappetit.com.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.