Jurnalism cetatenesc

Ficăţei de pui pane

Ziarul de Vrancea
10 ian 2017 474 vizualizări
O reţetă rapidă, extrem de gustoasă şi atât de simplă încât o poate reuşi şi un copil mic. Este atât de bună încât îi va face pe cei care nu prea consumă ficăţei în adevăraţi fani!

Timpi de preparare

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatire: 60 minute

Gata în: 70 minute

Ingrediente

450 g ficăţei de pui

70 g făină

200 ml lapte bătut

1 linguriţă de ketchup picant

2 ouă bătute

100 g pesmet

sare şi piper după gust

praf de usturoi

boia dulce

ulei pentru prăjit

Preparare

Primul pas: spălarea şi curăţarea ficăţeilor. Îi tai apoi pe jumătate. Într-un bol combină laptele bătut cu ketchup-ul picant, sarea şi piperul. Pune ficăţeii peste, amestecă. Dă la frigider timp de o oră. Pune la scurs ficăţeii într-o sită fină. Pune, în 3 vase diferite pesmetul, ouăle bătute cu un pic de sare şi făina. Dă, pe rând, bucăţile de ficat, prin făină, ou şi pesmetul amestecat cu condimente. Între timp încinge ulei într-o tigaie înaltă, care nu lipeşte. Când e destul de încins uleiul, pune uşor ficăţeii la prăjit, până devin aurii şi crocanţi – trebuie să stea cam 3-4 minute pe fiecare parte. Scoate ficăţeii pe o farfurie mare pe care ai pus în prealabil  un şerveţel de hârtie. Dacă mai este nevoie, asezonează cu sare şi piper.

Sursa: vreaudouaportii.ro. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.