Jurnalism cetatenesc
Ficăţei de pui pane
10 ian 2017
988 vizualizări
O reţetă rapidă, extrem de gustoasă şi atât de simplă încât o poate reuşi şi un copil mic. Este atât de bună încât îi va face pe cei care nu prea consumă ficăţei în adevăraţi fani!
Timpi de preparare
• Timp de preparare: 10 minute
• Timp de gatire: 60 minute
• Gata în: 70 minute
Ingrediente
• 450 g ficăţei de pui
• 70 g făină
• 200 ml lapte bătut
• 1 linguriţă de ketchup picant
• 2 ouă bătute
• 100 g pesmet
• sare şi piper după gust
• praf de usturoi
• boia dulce
• ulei pentru prăjit
Preparare
Primul pas: spălarea şi curăţarea ficăţeilor. Îi tai apoi pe jumătate. Într-un bol combină laptele bătut cu ketchup-ul picant, sarea şi piperul. Pune ficăţeii peste, amestecă. Dă la frigider timp de o oră. Pune la scurs ficăţeii într-o sită fină. Pune, în 3 vase diferite pesmetul, ouăle bătute cu un pic de sare şi făina. Dă, pe rând, bucăţile de ficat, prin făină, ou şi pesmetul amestecat cu condimente. Între timp încinge ulei într-o tigaie înaltă, care nu lipeşte. Când e destul de încins uleiul, pune uşor ficăţeii la prăjit, până devin aurii şi crocanţi – trebuie să stea cam 3-4 minute pe fiecare parte. Scoate ficăţeii pe o farfurie mare pe care ai pus în prealabil un şerveţel de hârtie. Dacă mai este nevoie, asezonează cu sare şi piper.
Sursa: vreaudouaportii.ro.
Ziarul de Vrancea nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.