Jurnalism cetatenesc

Cel mai eficient leac pentru iarna: ridichea neagră

Ziarul de Vrancea
3 ian 2017 1213 vizualizări
Numeroase legumele ne ajută să scăpăm de simptomele şi stările de rău atunci când ne gripăm sau răcim, însă niciuna nu este la fel de eficientă în tratarea lor precum este ridichea neagră.

Deşi nu se poate spune că este cea mai gustoasă, ridichea neagră conţine antioxidanţi în cantităţi semnificative şi ajută la tratarea unor afecţiuni ale organelor interne, dar este excelentă şi pentru păr sau piele. Ridichea neagră are un conţinut ridicat de vitamina C,  fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanţi. Siropul calmează tusea şi duce la eliminarea substanţelor nocive din bronhii şi din plămâni. Un tratament care se poate face şi cu ceapă, dar care este mai eficient cu ridiche neagră, este tăierea legumei în două, apoi umplute jumătăţile cu miere sau zahăr. Se lasă peste noapte, iar dimineaţa se bea siropul. Infecţiile sistemului respirator, dar şi senzaţiile de uscăciune în gât, dureri de cap şi altele specifice răcelii dispar. Ieftină şi uşor de găsit, ridichea neagră are efecte foarte bune în combaterea răcelii, a problemelor ficatului şi stomacului. Aceasta ajută şi la drenarea ficatului si a vezicii biliare, scade colesterolul „rău” şi previne apariţia evenimentelor cardiace. Este un antibiotic natural, dar este extrem de eficientă şi în tratarea afecţiunilor sistemului uro-genital şi limfatic.
Ridichea face poftă de mâncare
În plus, ridichea neagră este un afrodiziac recunoscut şi consumată regulat face minuni chiar şi acolo unde apetitul este foarte scăzut. De altfel, ridichea face poftă de mâncare, aşadar nu este recomandată în cantităţi mari în cure şi diete. Mai mult, ridichea neagră poate trata scorbutul şi rahitismul datorită conţinutului mare de vitamina C. Este, cu siguranţă, una dintre cele mai bune legume de iarnă.

Ridichea neagră are şi efecte mai puţin plăcute

Ridichea neagră are şi efecte mai puţin plăcute, precum respiraţie urât mirositoare şi balonări, de aceea este bine să cereţi sfatului medicului înainte de a urma un tratament cu ridiche neagră. Ridichea neagră poate provoca tulburări digestive, de aceea este indicat să se oprească consumul dacă dă arsuri la stomac. (ZdV)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.