Jurnalism cetatenesc

Alimentele care îţi detoxifică în mod natural organismul

Ziarul de Vrancea
23 nov 2016 1343 vizualizări
Detoxifierea este un proces extrem de important pentru sănătatea organismului nostru

Este uşor să intri într-un cerc vicios al mancării nesănătoase. Indiferent dacă este vorba de un cocktail ispititor sau de mancarea procesată nesănătoasă.

Detoxifierea este un proces extrem de important pentru sănătatea organismului nostru, deoarece reprezintă eliminarea tuturor substanţelor toxice şi nefolositoare din corp. Organismul nostru se detoxifică în mod normal, însă uneori este nevoie de un stimulent sau de un regim special care să accelereze procesul de detoxifiere, în cazul în care o persoană are o anumită problemă de sănătate, vrea să slăbească sau, pur şi simplu, doreşte să aibă mai multă energie. Nu este greşit în a-ţi permite din cand în cand să consumi produse mai puţin potrivite pentru organismul tău, însă în momentul în care exagerezi vor apărea probleme – balonări, inflamaţii ale membrelor şi oboseală. Cand ajungi în acest punct, ar fi bine să te gandeşti la alimentele care ţi-ar putea curăţa corpul. Prin detoxifiere sunt eliminate din organism substanţe dăunătoare, care se strang în timp şi îţi fac rău, îmbolnăvindu-te dacă nu iei măsuri. Odată ce te hotărăşti să elimini, măcar pentru o vreme zahărul ,carnea grasă şi roşie, mancarea de la fast food şi alte alimente dăunătoare, este necesar să ştii şi ce alimente şi obiceiuri te vor ajuta să măreşti viteza procesului de detoxifiere.

Cum îţi dai seama daca ai nevoie de detoxifiere?

Specialiştii în domeniu susţin că un organism intoxicat prezintă astfel de simptome:

- Depuneri albicioase pe limbă;

- Oboseală cronică şi trezitul greu dimineaţa;

- Transpiraţie şi respiraţie cu miros neplăcut;

- Constipaţie;

- Obezitate sau supraponderabilitate;

- Pofta puternică de dulciuri sau alimente prăjite;

- Boli precum cronicizate: acnee, hemoroizi, cancer, reumatism, atrita, diabet etc;

- Iar pe plan psihologic: anxeitate, nervozitate, lipsa puterii de concentrare şi memorare.

Dacă simţi că ceva nu este în regulă cu tine, încearcă să consumi aceste alimente care îţi pot detoxifia organismul în mod natural:

Ceai verde – Alături de apa cu lămaie, ceaiul verde este o băutură detoxifiantă foarte bună. Acesta este bogat în catechină, un flavonoid care îmbunătăţeşte producţia de enzime detoxifiante şi accelerează funcţia ficatului. 

Lămai şi portocale - Vitamina C din citrice ajută la producerea glutationului, cunoscut drept cel mai important antioxidant, mai ales pentru curăţarea ficatului. 

Struguri şi coacăze - Aceste fructe sunt bogate în flavonoide, care pot ajuta la regenerarea glutationului epuizat, influenţand sistemul imunitar şi cel nervos.  

Ghimbir - Considerat un anti-inflamator puternic şi un ajutor pentru stimularea imunităţii, ghimbirul este folosit de secole drept un detoxifiant pentru organism. Această plantă stimulează digestia, ajutand corpul să elibereze enzimele potrivite pentru a descompune alimentele şi toxinele din organe, în special din plămani şi sinusuri. 

Usturoi - Un alt ajutor în curăţarea ficatului este usturoiul, care stimulează enzimele detoxifiante, filtrand reziduurile toxice din sistemul digestiv. 

Varza de Bruxelles - Tot felul de legume crucifere (varza, brocoli, conopida) sunt bogate în fibre şi blochează toxinele pentru a nu se răspandi în întregul organism. 

Sfecla - Sfecla este plină de antioxidanţi şi nitraţi detoxifianţi, care cresc fluxul de oxigen şi pun în mişcare sangele. 

Patrunjel – Această garnitură standard este un diuretic natural, care ajută la eliminarea bacteriilor prin rinichi. 

Anghinare - Anghinarea este o plantă cu o putere detoxifiantă subestimată. Aceasta este bogată în cynarin, o substanţă care stimulează organele să cureţe ficatul şi vezica biliară. 

Avertizare

Este bine să ceri părerea unui medic înainte de a te apuca de o cură de detoxifiere şi chiar să faci nişte analize, pentru a te asigura că nu vor exista probleme ulteriore. (Cristina DASCĂLU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.