Jurnalism cetatenesc

Ce le lipseşte focşănenilor în materie de distracţie?

Dana Lepădatu
4 nov 2016 1338 vizualizări
Distracţie înseamnă să ieşi dintr-o stare inconfortabilă printr-un mod alternativ de viaţă. Suntem ocupaţi, abia terminăm un lucru, că începem altul. Simţim nevoia de a ne distra când starea în care suntem nu ne place şi continuarea aceluiaşi mod de viaţă nu poate îmbunătăţi starea noastră. Cine este mulţumit de starea sa nu are nevoie să iasă din ea. Cine este doar obosit nu are nevoie de distracţie, are nevoie de odihnă.

 

Industria aşa zisei distracţii se bazează pe servicii furnizate, eventual, într-un loc diferit faţă de cel în care ne petrecem viaţa de toate zilele. În Focşani există numeroase pub-uri, baruri, chiar un mall, locuri în care poţi să te joci ping-pong, biliard, poţi să vezi un film. Dacă eşti adeptul naturii, locurile cu spaţii verzi îţi pot satisface nevoie de a te plimba în aer liber sau chiar să joci tenis de camp, deşi în Focşani spaţiile verzi tind să dispară. Dacă esti pasionat de cultură, Focşanii se bucură de tot felul de evenimente culturale la Teatru sau la Ateneu. Am întrebat tinerii cum şi unde şi-ar dori să se distreze în timpul liber.

 

Radu Agherghini, elev, 18 ani, Goleşti

 

„Mi-ar plăcea să se organizeze workshop-uri creative pentru dezvoltarea intelectuală a tinerilor, pentru că mulţi tineri au nevoie de asemenea activităţi, cum ar fi cursurile de chitară, actorie, desen etc. Bineînţeles, pe bază de voluntariat. Chiar dacă au mai fost, s-au organizat doar pe timp de vară, mie mi-ar plăcea să îmi ocup timpul liber cu acest gen de activităţi mai mereu. Acum copiii stau în casă şi se joacă pe telefon în loc să iasă afară... Ar mai fi interesant ca cei tineri să se întalnească cu cei cu mai multă experienţă de viaţă şi să îşi împărtăşească cunoştinţele. Vor fi uimiţi ce vor descoperi! Asta se întamplă la nivel de liceu, dar ar trebui desfăşurată o activitate şi la nivel local.

 

 

 


Mihaela Luca, casnică, 32 de ani, Focşani

 

„Eu am copil şi nu prea am timp liber. Parcurile ar trebui îmbunătăţite, pentru că, la caţi copii sunt în Focşani, lipsesc locurile de joacă pentru ei. Cat de cat sunt mulţumită. Deasemenea, împreună cu familia şi prietenii frecventăm puţinele localuri care au şi locuri de joacă pentru copii. Noi, adulţii, vrem să ieşim şi vrem să-i luăm şi pe cei mici cu noi sau uneori chiar nu avem încotro. În acest sens, cred că ar trebui ca mai multe localuri să aibă un spaţiu în care se pot juca cei mici.”

 

 

 

 

 

 


Ifghene Alexandru Marius, 15 ani, elev, Vulturu

 

„După mine, totul este ok în Focşani, fac poze de cand mă ştiu şi activitatea se desfăşoară foarte bine, sunt bucuros pentru tot. Pe mine, în general, mă atrag parcurile pentru că sunt locuri frumoase de pozat mai  ales în această perioadă a anului. Cu siguranţă, aceste parcuri ar mai trebui îmbunătăţite, curăţate sau reabilitare.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cristina Alexandra Căldărescu, elevă, 15 ani, Focşani

 

„Mie mi-ar plăcea să se deschidă un KFC, acolo m-aş distra şi aş manca. Nu m-aş sătura niciodată. De asemenea, mi-a plăcea să se deschidă şi săli de dans. Din cate ştiu eu, cele care sunt, sunt dedicate copiilor mici.”

 

 

 

 

 

 

 

 


Andrei Florin Spiridon, elev, 16 ani, Focşani

 

„Cred că este nevoie de o curăţenie mai mare a oraşului, pentru că, mai ales în unele cartiere este dezastru. Ar mai fi pub-urile unde ne mai putem petrece timpul liber. Oraşul e lipsit de resurse, blocurile sunt gri, nimic nu este colorat.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Robert Necolau, elev, 18 ani, Focşani

 

„În alte oraşe mai mari sunt spaţii verzi, special amenajate pentru a te relaxa, nu neapărat langă locurile de joacă pentru copii. La cat de puţine persoane sunt în acest oraş, cred că atinge numărul maxim de activiţăţi de distracţii. Eu asta fac de obicei pentru a mă destinde. De exemplu, în Bucureşti mă plimb prin parcuri unde sunt lacuri în care ne putem plimba cu barca, activităţi de agrement. În Focşani s-ar putea organiza expoziţii de tehnologii, de noi instrumente de convieţuire. În rest, Focşaniul este aproape la capacitatea maximă de dezvoltare. Eu sunt mulţumit de Focşani.” (Sondaj realizat de Cristina DASCĂLU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.