Reţeta zilei:Prăjitură Regina Maria
Ingrediente:
Blat 1:
• 5 ouă
• 5 linguri zahăr
• 5 linguri făină
• coaja rasă de la 1 lămaie
Blat 2:
• 6 albuşuri
• 200 g zahăr pudră
• 250 g nucă tăiată mărunt
• 2 linguri făină
Crema:
• 6 gălbenuşuri
• 200 g zahăr pudră
• 2 linguri cacao
• 300 g unt
Mod de preparare: Primul blat: Batem albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul şi mixăm pană devine spuma lucioasă. Adăugăm gălbenuşurile pe rand şi mixăm după fiecare. La final, încorporăm uşor făina şi coaja de lămaie, cu mişcări de jos în sus. Turnăm compoziţia în tava (25/35 cm) tapetată cu hartie de copt şi coacem la foc potrivit, pană trece testul scobitorii. Blatul 2: Mixăm albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul pudră şi mixăm pană devine spuma lucioasă ca pentru bezea. Amestecăm nuca cu făina şi o încorporăm uşor în spuma de albuş. Coacem în tava tapetată cu hartie de copt, pană începe să se rumenească uşor deasupra. Lăsăm blaturile să se răcească. Crema: Mixăm bine gălbenuşurile cu zahărul pudră pană devine cremă. Adăugăm cacao şi omogenizăm Punem compoziţia pe baie de abur şi amestecăm pană se îngroaşă. Dăm de pe foc şi lăsăm să se răcească, amestecand din cand în cand. Mixăm untul pană devine cremos, apoi adăugăm treptat crema de gălbenuuri şi mixăm. Împărţim crema în două părţi egale. Pe un platou aşezăm primul blat şi acoperim cu un strat de cremă. Urmează blatul cu nucă şi restul de cremă. Ornăm cu aşchii de ciocolată sau nucă prăjită tăiată bucăţele. Tăiem prăjitura cu un cuţit foarte ascuţit. Poftă bună!