Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei:Prăjitură Regina Maria

Dana Lepădatu
28 oct 2016 812 vizualizări
Prăjitura Regina Maria este o prăjitură veche, o prăjitură de casă delicioasă, pe care vă recomandăm să o încercaţi şi voi. Prăjitura poartă numele uneia dintre cele mai îndrăgite figuri feminine din istoria Romaniei, regina Maria, de la a cărei zi de naştere se împlinesc azi 141 de ani.

Ingrediente:

Blat 1:

5 ouă

5 linguri zahăr

5 linguri făină

coaja rasă de la 1 lămaie

Blat 2:

6 albuşuri

200 g zahăr pudră

250 g nucă tăiată mărunt

2 linguri făină

Crema:

6 gălbenuşuri

200 g zahăr pudră

2 linguri cacao

300 g unt

Mod de preparare: Primul blat: Batem albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul şi mixăm pană devine spuma lucioasă. Adăugăm gălbenuşurile pe rand şi mixăm după fiecare. La final, încorporăm uşor făina şi coaja de lămaie, cu mişcări de jos în sus. Turnăm compoziţia în tava (25/35 cm) tapetată cu hartie de copt şi coacem la foc potrivit, pană trece testul scobitorii. Blatul 2: Mixăm albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul pudră şi mixăm pană devine spuma lucioasă ca pentru bezea. Amestecăm nuca cu făina şi o încorporăm uşor în spuma de albuş. Coacem în tava tapetată cu hartie de copt, pană începe să se rumenească uşor deasupra. Lăsăm blaturile să se răcească. Crema: Mixăm bine gălbenuşurile cu zahărul pudră pană devine cremă. Adăugăm cacao şi omogenizăm Punem compoziţia pe baie de abur şi amestecăm pană se îngroaşă. Dăm de pe foc şi lăsăm să se răcească, amestecand din cand în cand. Mixăm untul pană devine cremos, apoi  adăugăm treptat crema de gălbenuuri şi mixăm. Împărţim crema în două părţi egale. Pe un platou aşezăm primul blat şi acoperim cu un strat de cremă. Urmează blatul cu nucă şi restul de cremă. Ornăm cu aşchii de ciocolată sau nucă prăjită tăiată bucăţele. Tăiem prăjitura cu un cuţit foarte ascuţit. Poftă bună!

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.