Jurnalism cetatenesc

Reţetă delicioasă de sezon

Ziarul de Vrancea
27 sep 2016 504 vizualizări
Dacă îţi doreşti să încerci noi reţete, acest sezon îţi oferă posibilitatea de a prepara feluri de mancare cu gusturi deosebite. Încearcă reţeta de toamnă rapidă şi delicioasă: supă cremă de legume. Pieţele sunt pline de legume şi de fructe proaspete, bogate în vitamine şi în substanţe benefice organismului.

Reţetă de toamnă pentru supă de dovleac
Dovleacul este recunoscut pentru conţinutul ridicat de vitamine şi minerale, printre care se numără A, B1, B3, B6, C, E, acidul folic, calciul, potasiul, seleniul, fierul şi manganul.

Pentru această supă ai nevoie de următoarele ingrediente:
- un dovleac de mărime medie, curatat şi tăiat cuburi;
- două bucaţi de praz;
- două tulpini de ţelenă tocate, pe care le poţi găsi comercializate sub denumirea de apio;
- trei căţei de usturoi tocaţi mărunt;
- şase ceşti de supă de pui;
- o lingură de ulei de măsline;
- o jumătate de linguriţă de rozmarin;
- sare şi piper, după gust.
Pentru început, trebuie să căleşti ţelina şi prazul. La jumătatea procesului de pregătire a acestora adaugă bucăţile de dovleac şi usturoiul tocat. Continuă să căleşti ingredientele aproximativ 25 de minute, pană cand acestea îşi schimbă culoarea şi se fragezesc. Nu uita să le condimentezi cu sare şi cu piper. În continuare, trebuie să omogenizezi, cu ajutorul blenderului, amestecul de ingrediente şi cele şase ceşti de supă. Cand observi că acestea s-au transformat într-o cremă, le poţi servi în boluri, dar nu înainte de a adăuga rozmarinul, care îi va conferi savoarea specifică.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.