Jurnalism cetatenesc

Gestionarea eficientă a conflictul în cuplu contribuie la o relaţie fericită

Ziarul de Vrancea
21 sep 2016 773 vizualizări
Visăm la o viaţă în doi, însă cand ajungem să ne certăm, uităm rapid motivele pentru care suntem împreună u cu toate acestea, conflictul în cuplu are părţile lui bune

Cert este faptul că orice relaţie de cuplu are suişuri şi coboraşuri. Conflictele sunt inevitabile, oricat de puternice ar fi sentimentele de iubire ce îi leagă pe cei doi. Stările conflictuale nu apar din senin, ci pe fondul unor acumulări de tensiuni provenite din diverse incompatibilităţi sau din neîmplinirea unor aşteptări şi nevoi. Dintr-o perspectivă constructivă, conflictul în cuplu este un semnal de alarmă referitor la modul în care ne raportăm unul la celălalt şi un moment oportun pentru remedierea neînţelegerilor. Conflictul poate înseamna şi căutarea sau găsirea unor metode şi soluţii de rezolvare a acestuia.
Pentru a fi constructiv conflictul trebuie gestionat correct.

Comunică eficient

Cel mai corect mod pentru a aplana un conflict în cuplu este să vorbim despre el. Transformă cearta într-un discuţie argumentată şi renunţă la gandul că partenerul de viaţă este un adversar. Încercaţi să purtaţi un dialog, să ascultaţi şi să împărtăşiţi opiniile într-un mod nelezabil pentru celălalt. Nu uita că nu există un singur vinovat, întrucat din relaţia de cuplu faceţi parte amandoi.

Cooperaţi!

Comunicaţi cu calm şi încercaţi să cooperaţi. Arătaţi-vă disponibili pentru a găsi o cale prin care să rezolvaţi acea situaţie problematică. Astfel, vă exprimaţi accesul spre cunoaşterea şi înţelegerea perspectivei celuilalt. Este foarte important să vă împărtăşiţi sentimentele, deoarece nu poti să vezi prin ochii celuilalt. Analizand ambele perspective ale situaţiei conflictuale veţi obţine o imagine mult mai clară asupra divergenţelor dintre voi şi veţi putea găsi soluţii eficiente.

Evoluţia personală

Cu cat ai o mai bună cunoaştere a propriei persoane, a emoţiilor şi nevoilor proprii, cu atat îţi va fi mai uşor să înţelegi mai bine temerile. Astfel, vei ştii cum să le gestionezi corect atunci cand vor apărea în momentele tensionate. (ZdV)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.