Jurnalism cetatenesc
Reţeta zilei:
12 sep 2016
816 vizualizări
Papanaşi
Cu siguranţă putem spune despre papanaşi că sunt extrem de gustoşi , cu smantană şi dulceaţă. Încercaţi această reţetă.
Ingrediente
( pentru 6 porţii – 12 bucăţi)
– 700 gr brânză dulce de vaci
– 350 gr făină
– 3 ouă
– 120 gr zahar pudră vanilat
– coaja rasă de la 2 lămâi/portocale
– 2 fiole esenţă de vanilie
– 5 gr bicarbonat de sodiu
Mod de preparare: Din toate ingredientele se va frământa un aluat de consistenţă moale, compactă şi cu tentă uşor lipicioasă. Se lasă să se odihnească în frigider, pentru 30 de minute. Cu mâinile pudrate cu făină, se modelează papanaşii care vor fi prăjiţi în baie de ulei, după ce acesta se va fi încins, la foc mediu. Papanaşii vor fi scoşi pe hartie absorbantă, pentru a se scurge excesul de ulei, apoi se pot servi cu smântână şi dulceaţă de vişine, mure, cireşe amare, zmeură. Poftă bună!
Reţetă oferită de colaboratorul nostru Daniel Bertoni Albert
Ziarul de Vrancea nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.