Jurnalism cetatenesc

Calendarul zilei:

Ziarul de Vrancea
9 sep 2016 620 vizualizări
Istoria zilei de 10 septembrie

1898: Împărăteasa Elisabeta a Austriei este asasinată la Geneva de anarhistul italian Luigi Lucheni.
1919: Austria a semnat tratatul de la Saint Germain, prin care a recunoscut independenţa  Poloniei, Cehoslovaciei,Iugoslaviei şi Ungariei, precum şi apartenenţa Bucovinei la România şi a Tirolului de Sud la Italia.
1939: Al Doilea Război Mondial: Submarinul australian HMS Oxley este scufundat din greşeală de submarinul britanic HMS Triton în apropiere de Norvegia şi devine prima pierdere a Royal Navy.
1960: La Jocurile Olimpice de la Roma, Iolanda Balaş, supranumită de gazde “la grande bionda”, a sărit 1,85 metri şi a câştigat medalia olimpică de aur la o diferenţă de 14 cm faţă de următoarea clasată. În total, România  a obţinut 10 medalii (3 aur, 1 argint, 6 bronz).
1964: Prima audiţie, în ţară, a poemului simfonic Vox Maris de George Enescu, interpretat de Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii Române, dirijată de Iosif Conta.
1977: Hamida Djandoubi, condamnat pentru tortură şi crime, este ultima persoana care urmează să fie executată prin ghilotinare în Franţa.
1989: În urma coliziunii cu un convoi bulgăresc de barje, nava „Mogoşoaia” se scufundă în apropiere de Galaţi. Cea mai mare catastrofă fluvială din Romania, soldată cu 215 victime, poate fi comparată, păstrand fireşte proporţiile, cu dezastrul Titanicului.
2008: Acceleratorul de particule Large Hadron Collider de la CERN a fost pus în funcţiune la Geneva, Elveţia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.