Jurnalism cetatenesc
Ştiaţi că şi Zgarie-Norii au o zi dedicată lor?
2 sep 2016
893 vizualizări
3 septembrie este declarată ziua clădirilor Zgârie-Nori, a acelor clădiri înalte din marile oraşe ale lumii, întotdeauna impresionante, indiferent de câte ori ne uităm la ele
Ele există în aproape toate marile oraşe de pe planet şi sunt celebrate pe 3 septembrie deoarece prima construcţie din istorie de acest tip a fost ridicată de arhitectul Louis H. Sullivan, a cărui zi de naştere a fost 3 septembrie. El este considerat de către americani drept părintele acestui tip de clădiri, deşi mulţi spun că şi alţi arhitecţi au construit zgârie-nori în acelaşi timp cu el, sau chiar înaintea lui. Designul clădirilor lui Sullivan era însă excepţional, motiv pentru care lumea îl comemorează chiar şi după trecerea unui timp atât de îndelungat. Clădirile de tip zgarie-nori s-au dovedit extrem de folositoare acolo unde terenul dedicat unei construcţii este restrâns şi foarte costisitor, precum centrul marilor oraşe. Folosind acest tip de clădire s-a obţinut mult spaţiu pentru birouri, dispus pe verticală şi nu pe orizontală. Ziua Clădirilor Zgârie-Nori este menită a atrage atenţia asupra rolului important pe care acestea îl joacă în marile oraşe, fiind importante nu doar din punct de vedere economic, ci şi estetic. Ele definesc skyline-ul unui oraş şi simbolizează puterea sa economică. (ZdV)
Ziarul de Vrancea nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.